Skocz do zawartości

[Rower]Kross Hexagon Black Edition

mimi1994

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam znalazłem ostatnio w sklepie rower Kross. Na karteczce od roweru napisane jest Keoss Hexagon Black Edition, rower ma 2 tarcze mechaniczne z Tektro. Szukałem w internecie o nim więcej informacji lecz niestety nic nie znalazłem. Ma ktoś może informacje na temat tego roweru ?

http://www.picshot.pl/public/view/full/32363 zdjęcie roweru.

I czy opłaca się go kupić za 1099zł.

Napisano

a masz może pełną specyfikację tego roweru ?

Właśnie nie mam. W internecie też nie znalazłem informacji na temat roweru dlatego napisałem tutaj.

Napisano

Tak przecena w Martes Sport z 1399zł na 1099zł a właśnie planuję go kupić i chciałem się tu poradzić czy się opłaca a może ktoś go już ma.

Mi on przypomina Hexagon'a V6 chyba ten sam amortyzator.

Napisano

Powiem że rower średni, tarcze słabej jakości, już lepsze dobre VK. To jest V6, moim zdaniem na gorszym osprzęcie i fajne co jedynie ma to nazwę.

Napisano

Powiem że rower średni, tarcze słabej jakości, już lepsze dobre VK. To jest V6, moim zdaniem na gorszym osprzęcie i fajne co jedynie ma to nazwę.

Właśnie obawiam się o tarcze, cały czas jeździłem na V i po zakupie klocków Author 3CC bez problemu można się zatrzymać a jeżdżę dość szybko. Właśnie nie wiem czy kupować go ze względu na tarcze.

Napisano

Na tekro IO przejechałem ponad 4k km, ważyłem ok 80kg, z ewentualną blokadą przedniego koła nie było problemów Panowie teoretycy, zmieniłem tylko dlatego że kompletnie nie nadają sie w góry. Jeżeli Twoja jazda jest typowo rekreacyjna i nie ważysz ponad 90kg to nie musisz sie niczego obawiać.

Napisano

A może ktoś wie jakie tarcze i zaciski są w Keoss Hexagon Black Edition? Bo na zacisku wyczytałem tylko napis Tektro tylko nie wiem jaki to może być model.

Napisano

A może ktoś wie jakie tarcze i zaciski są w Keoss Hexagon Black Edition? Bo na zacisku wyczytałem tylko napis Tektro tylko nie wiem jaki to może być model.

Masz odpowiedź post wyżej.

Wygląda na to, że jest to inaczej pomalowany model 2011, tyle że z hamplami Tektro zamiast Shimano. Nie mam pojęcia dlaczego... Mimo wszystko jak dla mnie 1100 zł to dobra cena za ten rower i raczej lepiej nie będzie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam!!

Kupiłem go jakieś 6 dni temu i jestem z niego zadowolony.Działa jak powinien łatwo sie na nim rozpedza i w ogóle oplaca sie za 1100 zl bo naprawde jest dobry sprzet.Co prawda są tarczówki ale to w niczym nie przeszkadza tylko że na poczatku piszcza muszą sie wyrobic ale jest ok da sie zyc.

Polecam!!!

Napisano

Witam mam ten rowerek od ponad miesiąca. Ogólnie jestem zadowolony ma swoje wady :icon_wink: . Hample to Tektro Io spisują się dobrze (nie mam problemu z zblokowaniem kół w różnym terenie waga 70kg) choć trzeba często odtłuszczać tarcze itd. inaczej będą piszczeć (dużo na ten temat napisane, na tym forum) pojawiło się jakieś dziwne tarcie klocków przy dohamowywaniu tak jakby dziurki tarcz ścinały klocki.

Przy zakupie sprawdź dokładnie amor czy nie kwiczy, bo nie przestanie a smarowanie nie pomoże (wymienili mi sprzedawcy na nowy, to był ich dobry gest, jeśli by tego nie zrobili nie miał bym roweru przez co najmniej 14 dni)

Na dzień dobry licz się z szybką wymianą przede wszystkim opon "Rubena" są tak miękkie, że przy awaryjnym hamowaniu na kostce czy asfalcie zrobią się z nich momentalnie slicki w miejscu zblokowania koła.

Kolejną usterka która mnie dopadła to pękniecie pedała (i tak miałem je wymienić) straszne plastiki. Przypuszczam jednak, że jest to moja wina. Weekendowo jeżdżę nim chyba w zbyt trudnym terenie jak na ten rower (dość agresywne zjazdy leśne: ziemia, kamienie, korzenie małe hopki. Jak to na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej).

Dodam jeszcze ze zrobiłem nim około 350km. I faktycznie jest to rama od Hexagon V6 2011 podzespoły z tego co zauważyłem mogą delikatnie się różnić w zależności od sklepu lub serii. Na zdjęciu zauważyłem inne manetki niż u mnie.

Może zrobię tu małego offtopa ale ciekawi mnie to ile on jest wstanie wytrzymać trudnego terenu??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...