Wonsky Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Witam. Mam okazje kupić amortyzator który jednak na oko mierząc pewnie będzie miał troche za krótką sterówke. Do końca mostka może braknąć 5 do nawet 10mm i tu moje pytanie - czy rura musi być przycięta równo z mostkiem czy może być ten niecały cm poniżej górnej jego granicy? I nie chodzi mi tu o wpychanie na siłe, tylko żeby to było pewne i bezpieczne Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Mod Team sznib Napisano 31 Maja 2011 Mod Team Napisano 31 Maja 2011 Nie musi być cięta tuż pod linią mostka, ale nie może być niżej górnej śruby mostka. Max. to w połowie tej śruby.
d0cent Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Napisz jeszcze jaki styl jazdy masz zamiar uprawiać... do jazdy po mieście i spokojnie to byle ponad górną śrubę - choć to i tak nie najlepsze rozwiązanie. A jesli cokolwiek mocniej to zapomnij - szkoda zdrowia.
Wonsky Napisano 31 Maja 2011 Autor Napisano 31 Maja 2011 Czyli tak jak myślałem, jeżdże XC po trasach gdzie często zdarzają sie ostrzejsze momenty także ryzykować nie będe. Dzięki za szybkie odpowiedzi.
stefan2810 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 5mm może być z 1cm to już bym sie zastanawiał, ale też nic nie powinno sie dziać, bez przesady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.