Skocz do zawartości

[Rower]Pomoc w wyborze.

drcoola

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Planuję zakup pierwszego roweru górskiego. Przejechałem już wiele, wiele kilometrów ale na... wstyd się przyznać-składakach.

Będę nim jeździł zarówno po asfalcie-ze względu na miejsce zamieszkania jak i po parkach, lesie. Tygodniowo planuje 150-200 km, typowo turystycznie. Jazda 3-5 dni w tygodniu. Biegam więc kondycje mam w miarę dobrą. Jestem 26-letnim mężczyzną, mam 170 cm ważę 70 kg.

Nie jestem zorientowany w tym temacie dlatego proszę o poradę.

Naczytałem się już trochę, byłem w kilku sklepach ale coraz bardziej zastanawiam się nad rowerem używanym. Jak wg Was wygląda sens zakupu takiego roweru?

To co mogę przeznaczyć na rower to max 800-1000 zł. Wiem,że to bardzo mało ale musi wystarczyć. Jeśli jednak będę kupował używany to nie chciałbym wydać więcej niż 500 zł-biorę pod uwagę prawdopodobieństwo kosztów wymiany jakiegoś elementu.

Byłem dziś w decathlonie, w tej cenie można już coś kupić ale chyba skłaniam się bardziej w stronę używanych...

Podstawowe pytanie brzmi więc czy kupić nowy z najniższej półki za 800 zł czy używany ale markowy za 500 zł?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.

Napisano

Problem w tym, że przejrzałem już alledrogo itp. i nie widzę nic sensownego. Wybieram się na giełdę do Słomczyna w niedzielę ale będę miał ze sobą osobę jedynie trochę lepiej znającą się ode mnie.

Jakie marki są wg Was godne polecenia i zakup używanego roweru będzie w tym wypadku uzasadniony?

Coś poza tymi markami:

Giant

Trek

GT

Merida

Scott

Author

Mongoose?

Jeszcze nadal się zastanawiam nad tym rowerem bo fajnie mi się nim ( po sklepie) jeździło:

http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-2-2011-173280775/

Co o nim myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...