drcoola Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Witam wszystkich! Planuję zakup pierwszego roweru górskiego. Przejechałem już wiele, wiele kilometrów ale na... wstyd się przyznać-składakach. Będę nim jeździł zarówno po asfalcie-ze względu na miejsce zamieszkania jak i po parkach, lesie. Tygodniowo planuje 150-200 km, typowo turystycznie. Jazda 3-5 dni w tygodniu. Biegam więc kondycje mam w miarę dobrą. Jestem 26-letnim mężczyzną, mam 170 cm ważę 70 kg. Nie jestem zorientowany w tym temacie dlatego proszę o poradę. Naczytałem się już trochę, byłem w kilku sklepach ale coraz bardziej zastanawiam się nad rowerem używanym. Jak wg Was wygląda sens zakupu takiego roweru? To co mogę przeznaczyć na rower to max 800-1000 zł. Wiem,że to bardzo mało ale musi wystarczyć. Jeśli jednak będę kupował używany to nie chciałbym wydać więcej niż 500 zł-biorę pod uwagę prawdopodobieństwo kosztów wymiany jakiegoś elementu. Byłem dziś w decathlonie, w tej cenie można już coś kupić ale chyba skłaniam się bardziej w stronę używanych... Podstawowe pytanie brzmi więc czy kupić nowy z najniższej półki za 800 zł czy używany ale markowy za 500 zł? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
GRZES82 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Witam. Jeśli masz ograniczony budżet to chyba lepiej kupić używany w dobrym stanie.
rybciasum Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Dokładnie, poszukaj jakichś używek i powklejaj tutaj a na pewno ktoś Ci doradzi co wybrać
drcoola Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Problem w tym, że przejrzałem już alledrogo itp. i nie widzę nic sensownego. Wybieram się na giełdę do Słomczyna w niedzielę ale będę miał ze sobą osobę jedynie trochę lepiej znającą się ode mnie. Jakie marki są wg Was godne polecenia i zakup używanego roweru będzie w tym wypadku uzasadniony? Coś poza tymi markami: Giant Trek GT Merida Scott Author Mongoose? Jeszcze nadal się zastanawiam nad tym rowerem bo fajnie mi się nim ( po sklepie) jeździło: http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-2-2011-173280775/ Co o nim myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.