Megan23 Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Tak jak w temacie. Czyściłem bloki, dokręciłem śrubki za słabo i w trakcie jazdy jedna się zgubiła. Bloki są praktycznie nówki, więc szkoda wydawać 40 zł na nowe. Można skądś wyrwać, czy kupić w budowlanym takie śrubki? Czy może ktoś ma jakieś stare na zbyciu to kupię symboliczne piwo?
MirekH81 Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 ja jak zakladalem nowe bloki przekrecilem jedna i urwal sie kapturek srubki...no coz... no nie wazne, od tego czasu czyli juz kilka miesiecy jezdze bez jednej i w sumie nie ma roznicy, ale oczywiscie jesli jest mozliwosc zamontowania jakiegos zamniennika to jak najbardziej...
Megan23 Napisano 30 Maja 2011 Autor Napisano 30 Maja 2011 Jeździsz z blokiem przykręconym jedną śrubką ? Działa?
kubek20 Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Ja bym nie ryzykował. Kup śrubę M5x10 ze stożkowym łbem i powinno być ok.
Przeor Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Idź do pierwszego większego sklepu ze śrubami, pokaż im tą, która Ci została i bez problemu za parę groszy kupisz taką śrubę. One są znormalizowane wg norm więc nie będzie żadnego problemu.
wikrap1 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Mi pierwsza lepsza stożkowa nie pasowała, koledze robiłem. Musiałem trochę głowkę spiłować, bo wystawała. Tym niemniej da się to zrobić na pewno.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.