7Devis Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam Mam problem z lewym pedałem. Tak wiem, zaraz będziecie mnie odsyłać do innych tematów ale problem w tym że dziś z dziadkiem wymontowałem owy pedał z którego wyleciały kulki (mniejsze od tych które były w nowych łożyskach) założyliśmy je od nowa, nasmarowane itd, ale pedał ciężej chodzi ogólnie, gdy jest dokręcony na max po pewnym czasie sam się jakby odkręca(?) i zaczyna się cały poruszać. Nie wiem czy wina w stukaniu i trzeszczeniu przy pedałowaniu (gdy stanę i mocniej zacznę pedałować to przy każdym dociśnięciu lewego jest trzeszczenie, przy jeździe na siedziąco są stukania). Proszę o wskazówki/pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 W pedale masz dwie nakrętki, jedną dokręcasz tak żeby łożyska kręciły się płynnie i nie miały luzu (nie mocno!), drugą kontrujesz pierwszą, tu już dokręcasz mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Otwórz jeszcze raz te pedały i skręć je tak, żeby nie miały luzów, a jednocześnie kręciły się lekko. Jak skontrowałeś śrubę prawidłowo i dalej się odkręca to zaklej ją loctitem/lakierem do paznokci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 @UP Z tym zalewaniem będę może jutro kombinować. Właśnie dziadek sam mówił że musiał śruby skontrować, aczkolwiek jak zostawił mniej dokręcone to pedał kręcił się lekko, ale poruszał się trochę na boki, co nie wiem czego jest skutkiem/objawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.