eloszka Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Witajcie, Wracając ostatnio do domu słyszałem niepokojące dźwięki dochodzące z tylnego koła/przerzutek. Dziś postanowiłem zerknąć co jest nie tak i zobaczyłem następującą rzecz: Czy to koło jest wykrzywione i nie nadaje się do użytku? Co by tu jeszcze sprawdzić i ewentualnie co przyda się kupić/wymienić i ile by to mnie kosztowało. Dodam, że przejechałem na tym rowerze może z 300-500km, rower nowy, przerzutki ustawiałem ostatnio i nie miałem z nimi problemu. Dzięki z góry!
wojtas40 Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Zobacz czy wszystkie szprychy masz dobrze naciągnięte. Koło trochę lata, ale da się je pewnie jeszcze przywrócić do stanu używalności. Możesz dla lepszego rozpoznania przeporowadzić ten sam test co na filmiku tylko po ściągnięciu opony i będziesz widział dokładnie jak się sprawy mają. Nie wiem jak jest w takich przypadkach z gwarancją, ale powinni te koło wyprostować za darmo.
djwiocha Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Najpierw zobacz czy to nie opona lata bo czasem też tak jest, a koło można w razie czego naprostować, do tego służy klucz do szprych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.