CarNeezA Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Trzeba mieć specjalną piastę, aby zamocować tarcze i mocowanie na amorku, ale to raczej jest zawsze.
marcinek1992 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Witam Nie pisałem nowego tematu ponieważ wydaje mi się ze tutaj będzie odpowiednio pasował. Otóż Po przejechaniu 300 km zaczęła mi tarcza ocierać o klocki hamulcowe. Przyjrzałem się jej dokładnie i ku mojemu zdziwieniu tarcza była skrzywiona.Więc ubrałem się i pojechałem do serwisu.W serwisie wyregulowali mi cały hamulec łącznie z prostowaniem tarczy. Po przejechaniu 50 km znowu tarcza się skrzywiła. Wiem że to no-name ale czy nie da rady nic z tym fantem zrobić? ref. Czekam na waszą odpowiedź
Niedzwiedz1 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Jeśli krzywi się sama po przejechaniu 50km bez żadnego uderzenia lub przegrzania to chyba tylko wymiana pomoże. Na pewno tarcza? Połóż na stole i zobacz czy jest prosta, bo jeśli tarcza faluje w zacisku to może to oznaczać też krzywą oś albo jej złe dokręcenie.
marcinek1992 Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Tak tarcza faluje i wydaje mi się że będzie cały hamulec + tarcza do wymiany. Chciałbym kupić nie drogo jakiś hamulec tarczowy widziałem na allegro za 119 zł bb5 ale nie wiem czy będzie pasował jak to sprawdzić? Teraz mam markokesza ale mam nadzieje że niedługo go zmienię dlatego chciałbym kupić hamulec żeby hamował w tym rowerze i Nowym jaki prawdopodobnie będę kupował za jakiś czas. Czy taki hamulec za 119zł wystarczy?
mot4ba Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Napisano 16 Czerwca 2011 BB5 to całkiem dobre hamulce. Na tył wystarczą, na przód pomyslał bym o BB7 lecz mimo wszystko BB5 powinny dać sobie radę.
marcinek1992 Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 ale żeś mi pomógł... Ja poważnie pytam jak sprawdzić czy mogę daną tarcze zainstalować w rowerze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.