Skocz do zawartości

[opona] jak naprawić rozcięcie boczne schwalbe RR evo

Darmatt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przez całe życie nigdy nie miałem bocznego rozcięcia w oponie. Kupiłem na tył racing ralpha EVO i po 300km po oponie (a opona jak nowa). Chcę wierzyć, że to moja wina a nie opony, ale nie mogę się jakoś pogodzić z tym zestawieniem faktów :)

Rozcięcie jest na jakieś 0,5cm, w pionie, Z zewnątrz opony ciut dłuższe. byłem dzisiaj u kondoniarza i okazało się, że do opony nie chcą się kleić żadne łatki. Macie jakieś doświadczenie na tym polu?

Napisano

Wydaję mi się , że na 100% tego nie zrobiłeś sam, jeżeli kondomiarz Ci nie pomógł to My tym bardziej , jeżeli się zna na tym przez całe życie. Co do takiego nacięcia nie wiem na co być musiał najechać.na pewno masz gwarancję czy paragon , idź do sklepu powiedz jaka jest sytuacja przecież zrodwy psychicznie sprzedawca uzna Ci na zwrot na 100% i da Ci nową oponkę.

Pozdrawiam

Napisano

Wydaję mi się , że na 100% tego nie zrobiłeś sam, jeżeli kondomiarz Ci nie pomógł to My tym bardziej , jeżeli się zna na tym przez całe życie. Co do takiego nacięcia nie wiem na co być musiał najechać.na pewno masz gwarancję czy paragon , idź do sklepu powiedz jaka jest sytuacja przecież zrodwy psychicznie sprzedawca uzna Ci na zwrot na 100% i da Ci nową oponkę.

Pozdrawiam

Pomyślałem, że nie każdy lekarz musi się znać na zwierzętach :)

Jeśli chodzi o sprzedawcę, to już w pierwszym mailu naświetlił swoje zdanie. I ma wygraną sprawę, no bo jeśli rozcięcie, to rozcięcie i teraz dyskutuj z takim, że być może opona za 120zł nie powinna się rozciąć przy byle gówienku ;)

dzięki za linka z tutorialem.

M.

Napisano
byłem dzisiaj u kondoniarza i okazało się, że do opony nie chcą się kleić żadne łatki. Macie jakieś doświadczenie na tym polu?

Ja rozcięcie w Kenda SBE (a bardziej dziurę, choć może nie tak dużą) załatałem zwykłą łatką do dętek - od wewnętrznej strony, oczywiście. Na to położyłem prostokąt z grubszej tektury (żeby łatki nie wypchnęło) i zalepiłem plastrem co by się jakoś trzymało. To było jakieś dwa lata temu, a do dziś (po licznych zdejmowaniach) opona trzyma bez problemu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...