Mod Team safian Napisano 29 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Hej, widzę, że już powstają tematy zlotowe, więc też założę 1: Kto z Warszawy/Mazowsza wybiera się w ogóle na zlot? 2: Jak planujecie jechać? Ja z pewnością udam się pociągiem (mam dużą zniżkę, więc to jedyne rozwiązanie), tylko zostaje kwestia którym? Zakładając, że jedziemy do Nysy i z nysy ~20km na rowerach Opcja 1.: Warszawa - Kędzierzyn Koźle - Nysa (1 przesiadka) 14.30-20.20, bilet kosztuje uwaga uwaga - ok 150 PLN normalny Tyle, że tu jest taka kwestia, że teoretycznie pociąg z Kędzierzyna do Nysy nie ma przewozu rowerów, ale to pewnie da się rozwiązać Opcja 2.: Warszawa - Opole - Nysa (1 przesiadka) 16.30-22.28, koszt biletu podobny jak powyżej, jednak pociąg o 22.30 (bez opóźnienia) w Nysie + 1h jazdy, czyli bylibyśmy na miejscu nieco przed 24 - troszkę późno. Rowery można przewozić w obydwu pociągach. Byłbym jednak za opcją #1. Więc kto jedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro77 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Obserwowałem ankietę i niestety chyba wygrał termin 2 lipca. Akurat mam wesele wtedy A miałbym ochotę wyskoczyć. Co do pociągów to jakaś masakra jest, ja ostatnio jechałem do Szepietowa z rowerami, i wyszło 90zł (2os + 2 rowery) 130km. Te 150 to w jedną stronę czy już z powrotnym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Mam w planach wyjazd - będę się turlał samochodem. Uprzedzam tylko, że w moim przypadku plan jest płynny i zależy od sytuacji w robocie. Na chwilę obecną nie widać nic na horyzoncie, ale jeżeli się pojawi to niestety robota będzie miała priorytet. Taki lajf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Maja 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Co do pociągów to jakaś masakra jest, ja ostatnio jechałem do Szepietowa z rowerami, i wyszło 90zł (2os + 2 rowery) 130km. Te 150 to w jedną stronę czy już z powrotnym ? 150 to w jedną stronę niestety. Dokładnie wychodzi 133 i 137 + za rowery. Może w okresie wakacyjnym będzie coś taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ja jadę, tylko muszę zrobić przelew za rezerwację. Jeśli zgłoszą się jeszcze 2-3 chętne osoby do podziału kosztów to wybierzemy się samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Też się wybieram - już w sumie tradycyjnie samochodem Praktycznie mam już komplet, ewentualnie może jedno miejsce się znajdzie - nie wiem jak do końca wygląda sytuacja z jednym zlotowiczem. O i jak coś to zostajemy z Ecia jeszcze tydzień po zlocie, pokręcić się gdzieś tam po górach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No to super, ze będziecie dłużej, ja też postaram się zostać jakieś 3-4 dni więcej. O proszę, chyba nie zauważyłem jednego pociągu, który wg mnie jest najdogodniejszy Warszawa Centralna - Opole - Nysa (1 przesiadka) 12.15-19.40 (7:25h jazdy, w tym 1h między przesiadkami), koszt biletu wynosi 97 PLN + dopłata za rowery, czyli łącznie ok <120 PLN, przewóz rowerów w TLK i IR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Fajnie, fajnie. Koniecznie trzeba będzie się jakoś zgadać na zlocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.