Skocz do zawartości

[III Zlot FR]Kto/jak jedzie?

safian

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Hej,

widzę, że już powstają tematy zlotowe, więc też założę :)

1: Kto z Warszawy/Mazowsza wybiera się w ogóle na zlot?

2: Jak planujecie jechać? Ja z pewnością udam się pociągiem (mam dużą zniżkę, więc to jedyne rozwiązanie), tylko zostaje kwestia którym?

Zakładając, że jedziemy do Nysy i z nysy ~20km na rowerach

Opcja 1.: Warszawa - Kędzierzyn Koźle - Nysa (1 przesiadka) 14.30-20.20, bilet kosztuje uwaga uwaga - ok 150 PLN normalny :D Tyle, że tu jest taka kwestia, że teoretycznie pociąg z Kędzierzyna do Nysy nie ma przewozu rowerów, ale to pewnie da się rozwiązać ;)

Opcja 2.: Warszawa - Opole - Nysa (1 przesiadka) 16.30-22.28, koszt biletu podobny jak powyżej, jednak pociąg o 22.30 (bez opóźnienia) w Nysie + 1h jazdy, czyli bylibyśmy na miejscu nieco przed 24 - troszkę późno. Rowery można przewozić w obydwu pociągach.

Byłbym jednak za opcją #1.

Więc kto jedzie? :)

Obserwowałem ankietę i niestety chyba wygrał termin 2 lipca. Akurat mam wesele wtedy :icon_confused:

A miałbym ochotę wyskoczyć.

Co do pociągów to jakaś masakra jest, ja ostatnio jechałem do Szepietowa z rowerami, i wyszło 90zł (2os + 2 rowery) 130km.

Te 150 to w jedną stronę czy już z powrotnym ?

Mam w planach wyjazd - będę się turlał samochodem.

Uprzedzam tylko, że w moim przypadku plan jest płynny i zależy od sytuacji w robocie.

Na chwilę obecną nie widać nic na horyzoncie, ale jeżeli się pojawi to niestety robota będzie miała priorytet. Taki lajf.

• Mod Team

Co do pociągów to jakaś masakra jest, ja ostatnio jechałem do Szepietowa z rowerami, i wyszło 90zł (2os + 2 rowery) 130km.

Te 150 to w jedną stronę czy już z powrotnym ?

150 to w jedną stronę niestety. Dokładnie wychodzi 133 i 137 + za rowery. Może w okresie wakacyjnym będzie coś taniej.

Też się wybieram - już w sumie tradycyjnie samochodem B)

Praktycznie mam już komplet, ewentualnie może jedno miejsce się znajdzie - nie wiem jak do końca wygląda sytuacja z jednym zlotowiczem.

O i jak coś to zostajemy z Ecia jeszcze tydzień po zlocie, pokręcić się gdzieś tam po górach ;)

• Mod Team

No to super, ze będziecie dłużej, ja też postaram się zostać jakieś 3-4 dni więcej.

O proszę, chyba nie zauważyłem jednego pociągu, który wg mnie jest najdogodniejszy ;)

Warszawa Centralna - Opole - Nysa (1 przesiadka) 12.15-19.40 (7:25h jazdy, w tym 1h między przesiadkami), koszt biletu wynosi 97 PLN + dopłata za rowery, czyli łącznie ok <120 PLN, przewóz rowerów w TLK i IR :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...