bialy1241 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Jestem nowy, więc witam wszystkich Proszę napiszcie jakie hamulce tarczowe hydrauliczne polecicie do roweru mtb zazwyczaj uzywane w miescie, czasami w lesie. Cena maksymalna to 700-800zl. Waze 55kg, ale niech bd juz lepsze , bo nie beda to hamulce na jeden sezon . I jezeli ma ktoś pisac komentarze po co ci hydrauliki do miasta to niech nie pisze nic ! Jestem zmuszony do nich , poniewaz mam rame tylko pod tarcze . Szczerze rozgaladalem sie za avid juicy seven ale nie jestem specjalista w sprzecie tylko powiedzmy zaawansowanym amatorem . Wiem , ze jest duzo tych tematow na forum ale chcialbym znalezc cos aktuanego i jednoznaczego .Prosze piszcie co polecacie i zwiazane z nimi uczycia, opinie, doswiadczenia. Z gory dziekuje Pozdrawiam. Jezszce dodam ze to zaawansowanym amatorem to nie w czesciach tylko w jezdzie. I jezeli wasze propozycje bd tansze od zalozonej wyzej ceny o okolo 100-200 zl to bd wdzieczny , bo jets wieksze prawdopodobiensto ze je nabede, bo ajk wiadomo im taniej tym mniej do zbierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 A jakie masz obecnie hamulce? Bo do jazdy rekreacyjnej nie potrzebujesz hamulców z wyższej półki. Jeśli chcesz zaoszczędzić to możesz kupić SLX'y albo avid juicy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Polecam Shimano Deore M595 bądź jak wyżej napisał kolega Shimano SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Obecnie mam V-braki shimano alivio. Ale to w starym rowerze, a teraz chce do nowego bo skladam nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 No to odpowiedzi masz wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ok . Dzieki. A moze sie ktos wypowiedziec o avidach juicy 5 ?? Co polecicie w tej pierwszej kwocie za okolo 800 zl?? I czy to pokretlo co jest w avidach juicy 7 jest tam jakos niezbedne i czy uzywa się go w miare czesto czy tylko raz ?? Pozdrawiam Maciek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ok . Dzieki. A moze sie ktos wypowiedziec o avidach juicy 5 ?? Co polecicie w tej pierwszej kwocie za okolo 800 zl?? I czy to pokretlo co jest w avidach juicy 7 jest tam jakos niezbedne i czy uzywa się go w miare czesto czy tylko raz ?? Pozdrawiam Maciek . Używasz go raz ustawiasz tak jak Ci odpowiada i zapominasz. Co do avid juicy 5 to też dobre heble. W cenie do 800 zł. możesz kupić już oro k24, avid elixir r, shimano xt są to bardzo dobre hamulce. Informacji o nich uzyskasz na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3434 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Polecam Shimano SLX BR-M665 u do tego tarcze XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jezeli juz to tarcze xt, bo jzu je mam A czy avid juicy bd dobrym wyborem jakos do 800 zl ?? Bd raczej taniej, ale tak z ciekawosci zapytam. Pozdrawiam Maciek. A o tych oro k24 moze sie kros wypowiedziec ?? Bo slyszalem ze sa dobre . Co ktoś jeszcze poleci w kwocie do 800 zl ?? I czy moze sie ktos wypowiedziec na temat porownania shimano slx do avid juicy 5 i 7 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 biały wszystko masz na forum. Każdy wie , że jeżeli masz więcej pieniążków kupuje avidy 5,7 , jeżeli mniej juicy 3. I gra gitara tutaj możesz naprawdę tanio znaleźć takie hamulce. Polecam dział sprzedam. Pozdrawiam Kacper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Czy mozecie podac ktory z tych hamlcow najbardziej sie oplaca pod wzgledem jakosc cena ?? O to moje wybory: -avid elixir 5 -avid juicy 5 -shimano slx -avid elixir r -avid juicy 5 Bardzo prosze o duzo trafnych opini , bo tylko ten wybor wstrzymuje mnie przed kupnem PS.Mozecie podac jakies stronki zaufanych i tanich sklepow internetowych bo chcialbym porownac ceny z alledrogo(allegro) Dziekuje z gory . Pozdrawiam Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jeżeli o mnie chodzi brałbym SLX, gdyż odpowiada mi "gumowa" klamka Shimano, nie każdy musi takową lubić. Jeżeli chodzi o najtańszy sklep w internecie bezapelacyjnie wygrywa XTRbike - link polecam!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Polecam z czystym sumieniem SLX-y. Używam z tarczami XT i klockami metalicznymi także XT. Nie zwracaj uwagi na to że ktoś napisze o ,,gumowych klamkach,, Hamulce działają znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Nie zwracaj uwagi na to że ktoś napisze o ,,gumowych klamkach,, Tyle że jest to cecha charakterystyczna klamek ze stajni Shimano-nie mówię tutaj o najnowszym XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Tyle że jest to cecha charakterystyczna klamek ze stajni Shimano-nie mówię tutaj o najnowszym XTR. Tyle że ta cecha nie ma nic wspólnego z hamowaniem(-: Jest to raczej dyskomfort dla co poniektórych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Jeśli chodzi o gumową klamkę jest to kwestia przyzwyczajenia moim zdaniem. Miałem na początku shimano teraz mam avida i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Tyle że ta cecha nie ma nic wspólnego z hamowaniem(-: Jest to raczej dyskomfort dla co poniektórych. A czy ja pisałem że ma to jakikolwiek związek z hamowaniem?. Jak ktoś lubi działanie 0 1 niech kupi sobie Avida, jeżeli lubi miękkie, gumowe klamki Shimano, jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy1241 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 wybor jednak padl na avid juicy 7. Wiec jezeli bedzie ktos slyszal o tylnym takim hamulcu pod tarcze 160 mm czarnym nowym do 350zl na sprzedaz to prosze o niezwloczny kontakt. Jezeli ktos bd slyszal o czarnym nowym pod tarcze 160mm calym zestawie do 700 zl na sprzedaz to tez prosze o nie zwloczny kontakt. Bardzo dziekuje za napisane koentarze. Z gory dziekuje za nastepne. Pozdrawiam Maciek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Biały , jazda rekreacyjna wychodzi Ci ponad 1000zł Nie wydaje Ci się że za drogie hamulce jeżeli chodzi o jazdę "rekreacyjną". Zastanów się jeszcze. Lecz wiadomo to jest Twoja decyzja. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.