Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] jakie- do jazdy rekreacyjnej

bialy1241

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowy, więc witam wszystkich ;)

Proszę napiszcie jakie hamulce tarczowe hydrauliczne polecicie do roweru mtb zazwyczaj uzywane w miescie, czasami w lesie. Cena maksymalna to 700-800zl. Waze 55kg, ale niech bd juz lepsze , bo nie beda to hamulce na jeden sezon . I jezeli ma ktoś pisac komentarze po co ci hydrauliki do miasta to niech nie pisze nic ! Jestem zmuszony do nich , poniewaz mam rame tylko pod tarcze . Szczerze rozgaladalem sie za avid juicy seven ale nie jestem specjalista w sprzecie tylko powiedzmy zaawansowanym amatorem . Wiem , ze jest duzo tych tematow na forum ale chcialbym znalezc cos aktuanego i jednoznaczego .Prosze piszcie co polecacie i zwiazane z nimi uczycia, opinie, doswiadczenia.

Z gory dziekuje ;)

Pozdrawiam.

Jezszce dodam ze to zaawansowanym amatorem to nie w czesciach tylko w jezdzie. I jezeli wasze propozycje bd tansze od zalozonej wyzej ceny o okolo 100-200 zl to bd wdzieczny , bo jets wieksze prawdopodobiensto ze je nabede, bo ajk wiadomo im taniej tym mniej do zbierania :)

Ok . Dzieki.

A moze sie ktos wypowiedziec o avidach juicy 5 ??

Co polecicie w tej pierwszej kwocie za okolo 800 zl??

I czy to pokretlo co jest w avidach juicy 7 jest tam jakos niezbedne i czy uzywa się go w miare czesto czy tylko raz ??

Pozdrawiam Maciek .

Ok . Dzieki.

A moze sie ktos wypowiedziec o avidach juicy 5 ??

Co polecicie w tej pierwszej kwocie za okolo 800 zl??

I czy to pokretlo co jest w avidach juicy 7 jest tam jakos niezbedne i czy uzywa się go w miare czesto czy tylko raz ??

Pozdrawiam Maciek .

Używasz go raz ustawiasz tak jak Ci odpowiada i zapominasz.

Co do avid juicy 5 to też dobre heble. W cenie do 800 zł. możesz kupić już oro k24, avid elixir r, shimano xt są to bardzo dobre hamulce. Informacji o nich uzyskasz na tym forum.

Jezeli juz to tarcze xt, bo jzu je mam ;)

A czy avid juicy bd dobrym wyborem jakos do 800 zl ??

Bd raczej taniej, ale tak z ciekawosci zapytam.

Pozdrawiam Maciek.

A o tych oro k24 moze sie kros wypowiedziec ??

Bo slyszalem ze sa dobre .

Co ktoś jeszcze poleci w kwocie do 800 zl ??

I czy moze sie ktos wypowiedziec na temat porownania shimano slx do avid juicy 5 i 7 ??

Czy mozecie podac ktory z tych hamlcow najbardziej sie oplaca pod wzgledem jakosc cena ??

O to moje wybory:

-avid elixir 5

-avid juicy 5

-shimano slx

-avid elixir r

-avid juicy 5

Bardzo prosze o duzo trafnych opini , bo tylko ten wybor wstrzymuje mnie przed kupnem :)

PS.Mozecie podac jakies stronki zaufanych i tanich sklepow internetowych bo chcialbym porownac ceny z alledrogo(allegro)

Dziekuje z gory .

Pozdrawiam Maciek.

Tyle że ta cecha nie ma nic wspólnego z hamowaniem(-: Jest to raczej dyskomfort dla co poniektórych.

A czy ja pisałem że ma to jakikolwiek związek z hamowaniem?. Jak ktoś lubi działanie 0 1 niech kupi sobie Avida, jeżeli lubi miękkie, gumowe klamki Shimano, jak kto woli. :icon_wink:

wybor jednak padl na avid juicy 7.

Wiec jezeli bedzie ktos slyszal o tylnym takim hamulcu pod tarcze 160 mm czarnym nowym do 350zl na sprzedaz to prosze o niezwloczny kontakt.

Jezeli ktos bd slyszal o czarnym nowym pod tarcze 160mm calym zestawie do 700 zl na sprzedaz to tez prosze o nie zwloczny kontakt.

Bardzo dziekuje za napisane koentarze.

Z gory dziekuje za nastepne.

Pozdrawiam Maciek .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...