Skocz do zawartości

[Rower] jaki rodzaj roweru wybrać

zbychacz89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuje podpowiedzi ponieważ nie wiem na co się zdecydować, a chciałbym mieć rower dobry na szosę i w teren może coś poradzicie no to może do rzeczy:)

1. Płeć: wiadomo mężczyzna

2. Wiek: 21 lat jeszcze:)

3. Waga: 75 kg

4. Wzrost: 173 cm

5. Posiadane rowery: 2x góral(w tym jeden jeszcze komunijny:) ale nadal jeździ, a drugi bez żadnych rewelacji tylko amortyzacja na przód i tył) i taka troszkę wiekowa szosówka. Szosówka super sprawa ale ma jedną wadę ponieważ mieszkam na wsi to wkoło raczej teren, a na przejażdżki trzeba się wybierać na asfalt, a przez to że jeżdżę rekreacyjnie i turystycznie trudno czasami zjechać z szosy w jakieś bezdroża natomiast góral na szosie to dla mnie porażka.

6. Przeznaczenie: Jak wyżej turystyka i rekreacja chociaż czasami ciągnie do większych szybkości:)

7. Jak często jeżdżę: Głównie wyjazdy weedendowe, czasami wypady krótkie na tygodniu.

8. Fundusze: Rower tak do 1000 może być jakiś używany.

Zastanawiałem się nad jakimś rowerem typu "góral" i dokupienie do niego drugich kół z oponami bardziej na szosę. Proszę o opinie i wskazówki oraz przykładowe linki do konkretnych rowerów np. z allegro. Pozdrawiam.

Napisano

Szukaj roweru typu: crosowy lub trekingowy. Co do ich wyboru w cenie do 1000 , na forum jest multum wątków o tym ;)

Napisano

Szukaj roweru typu: crosowy lub trekingowy. Co do ich wyboru w cenie do 1000 , na forum jest multum wątków o tym ;)

Trekingowy rower odpada. A może któryś z kolegów poda jakieś przykładowe linki które by mnie naprowadziły trochę byłbym wdzięczny.

Napisano

Dzięki właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło. Jakby jeszcze miał ktoś jakieś linki to będe wdzięczny. Pozdrawiam.

Jeszcze jedno moje pytanie lepiej wybrać rame 18 czy 19?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...