Piciunio91 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam, planuje złożyć sobie rower i chciałbym założyć w nim hamulce tarczowe, jednak do tąd jeździłem na V-brake'ach i nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Nie wiem które lepsze czy mechaniczne czy hydrauliczne?? I drugie pytanie jakiej firmy?? Na tej stronie http://www.cyklotur.com/zestawy-hamulcow-tarczowych,0.html znalazłem zestawy na koło ale prosił bym o jakąś poradę które wybrać Cena do 220 ,- Myślałem o tych Hydrauliczny hamulec tarczowy DEORE BR/L-M595 2010 ale chciałbym usłyszeć jakąś opinie użytkowników Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas40 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Jakiego typu rower masz zamiar złożyć, jest to ważną kwestią w pomocy przy doborze hamulców. Hydraluliczne dysponują zdecydowanie większą moca niż mechaniczne. Co do konkretnego wyboru musisz podać jakiego rodzaju jazde chcesz uprawiać. Rozumiem, że cena 220 zł to kwota jaką zaplanowałeś wydać na jedno koło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Jak to kwota na jeden hamulec na koło to pewnie że bierz hydrauliczne różnica w porównaniu z mechanicznymi jest duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piciunio91 Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Tak na jedne koło. Chciałbym wziąć udział np. w bikemaratonie więc rower miał by być przeznaczony w teren do zawodów MTB. A w takim razie warto brać ten komplet hamulców shimanno DEORE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Za ciężki będzie. Wybierz coś z Hygii. http://extremebike.pl/produkty-hygia-c-80.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piciunio91 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ok A jesteś coś wstanie powiedzieć o Hamulcach Hygia Usagi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.