Skocz do zawartości

[Fotelik]Rowerowy, dla dziecka

wiedzmin1930

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem posiadaczem roweru Scott Purgatory 4130 Cro-moly - Amortyzatory RST - 260. Rower jest teraz w remoncie kapitalnym i chciałbym dobrać do niego fotelik dla mojego 2 letniego bąbla. I teraz takie pytanie i proszę o opinie jaki będzie najlepszy, bo są 3 opcje do rozważenia.

1 - Fotelik montowany na przednim kole, ale w przypadku roweru wyżej wymienionego myślę że odpada ze względu na amortyzator. Choć wchodzi w rachubę wymiana amortyzatora na zwykłe widełki.

2 - Montowany na ramie i tu powstaje pytanie. Linki do tylnego hamulca, tylnej i przedniej przerzutki biegną po wierzchu ramy czy taki fotelik nie będzie z tym kolidował.

3 - Montowany na tylnym kole. 2 minusy tego że nie widzimy co nasza pociecha robi oraz przeniesienie silnych wibracji ze względu na duże obciążenie.

Kwotowa jaka wchodzi w rachubę na dany fotelik to od 400 do 500 zł. Proszę o pomoc i doradzenie jak ten problem rozwiązać. Od razy podkreślam że rower w 70% będzie służył do jazdy po asfalcie i 30% po lasach i nierównościach. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Napisano

Posiadam fotelik montowany do ramy (sztyca), który na pałąku wisi nad tylnym kołem. Mam scotta aspecta 70. Przeszkadza to lince od przedniej przerzutki przy redukcji. Fotelik dobrze, sztywno się trzyma, jedyny minus to, że czasem można zahaczyć piętą w miejsce na nóżki bobasa. Nie mam pojęcia co to za model fotelika, jak Ci zależy to mogę sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...