Skocz do zawartości

[Manetki] SHIMANO SL-TX30

K4milk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mój rower to Kross Best B250. Chciałbym go trochę zmodernizować, ponieważ nie działają w nim przerzutki. Po pierwsze chciałbym zmienić manetki na SHIMANO SL-TX30, tylko mam pytanie, czy będą one pasowały do mojego roweru ? Ponieważ jak go kupiłem to miał przerzutki obrotowe, niestety ale starła się tam guma i nie da rady zmienić.

Kolejna sprawa to wolnobieg, aktualnie mam 3 i 6-rzędowe. Chciałbym zmienić na jakiś SHIMANO i mam pytanie, czy lepiej jest kupić wolnobieg 7-rzędowy czy 6 ? Jest duża różnica ? Bo manetki ( jeśli by pasowały te co napisałem wyżej ) i tak i tak bym kupywał nowe, także bez różnicy.

Dalej, przerzutka tylna, prawdopodobnie też nie działa ( nie mam nawet jak sprawdzić ze względu na manetkę ), jaką możecie mi polecić tanią SHIMANO ? Widziałem jakieś TOURNEY, ale to chyba na przód a przednie mnie raczej nie interesują

Jest to stary rower, chcę go trochę zmodernizować przy niewielkich kosztach, dlatego proszę o podawanie rozsądnych cen.

Pozdrawiam i liczę na was drodzy Użytkownicy ;)

PS: Znalazłem w necie ZDJĘCIA mojego roweru, różni się tylko kolorkiem i brakiem błotnika :P

Manetki z pewnością podpasują, jeśli chodzi o wolnobieg 6 a 7 to rożnica jest chyba tylko w ostatniej koronce w 6 to 14t a w 7 to 13t do tego 7 jest cieższa.

Jeśli chodzi o przerzutkę tylnią to polecam dozbierac do przynajmniej altusa/acery. Nie ma co sie pakować w tourneye. Pozdrawiam.

Przede wszystkim komplet nowych linek i pancerzy.

Wolnobiegu szukaj na 7 - megarange w zakresie 11-34(ważne!), była taka krótka seria ale już jej nie produkują. Będziesz miał tanio i sensowny wolnobieg, jak go upolujesz. Łańcuch wymień do kompletu na coś nienajtańszego.

Zajrzyj do piast, co z nimi?

Jak to zrobisz, wszystko ładnie nasmarujesz i spróbujesz wyregulować to wrócimy do tematu przerzutek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...