agary35 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam Od pewnego czasu rozglądam się za jakimś dobrym rowerem. Wczoraj w decathlonie oglądałem Rockridera 6.3 i mam pytanie czy warto? Jeśli nie zaproponujcie mi coś innego w cenie do 2000 zł. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emotif Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 za dwa tysiące zlotych rower z hamulcami tarczowymi i tylnym amortyzatorem? ... hmmm ... taki trochę "zbajerowany"... A do czego ty chcesz używać tego roweru w ogóle? masz tu linka do katalogów rowerowych: http://www.google.pl/search?q=katalog+rowerowy&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agary35 Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Chce żeby był to rower do jazdy po lesie i na drogę obecnie mam Gianta gsr fs, którym jeżdżę już 8 lat. Rocznie robię gdzieś koło 2 000km z tego 1 000 po lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 W takim razie rozglądaj się tylko za rowerami HT full jest Ci w zupełności niepotrzebny. Do 2000 zł. rozglądnij się za krosem level A6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ja również polecam Krosa level A6. Super jeżeli chodzi o cenę , porównać z rockriderem 6.3 hmm jeździłem na nim dość długo. Powiem Ci tak , ważę więcej niż 65kg i miałem z nim problem (tylni amortyzator ). Co do takiego roweru wcale Ci ten duper po lesie nie jest potrzebny. W porównaniu Kross A6 wiadomo bardziej prostoliniowy. Lecz wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Decathlon Rockrider 6.3 to ciekawy full, rama bardzo porządnie wykonana, ale w tej wersji trzeba go traktować raczej jako rower pod rozbudowę, znacznie lepiej jeździło by się na modelu 6.4. Dlaczego niby full ma być ci niepotrzebny, w końcu sam decydujesz na czym wolisz jeździć, nigdzie się nie ścigasz tylko jeździsz dla przyjemności, full jak najbardziej się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emotif Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 rockrider jest: ciężki - przez to, ze ma tylni am. ht bylby lzejszy, przez co łatwiej i przyjemniej by sie pedałowało serwis - w ht nei ma co serwisować, w tanim rowerze full suspension zawsze cos moze byc nei tak, a takie rzeczy w serwisach nie są tanie za cene rocridera mozesz miec hardtaila, ktorym pojezdzisz następne 8 lat, a nawet i dluzej kross to ciekawa opcja, ale przyjzyj sie cube, trek, giant miałem gianta - sa to bardzo fajne i sprawdzone rowerki, jakbym mial teraz kupowac to tylko z firm, ktore podalem wczeniej - pamietaj jedno - w rowerze do 2000 zł im mniej masz bajerow typu amor, hamulce tarczowe itp tym lepiej dla ciebie. w tej cenie lepiej kupic dobre vki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vidoq5 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Polecam RR 8,2 trochę droższy ale zdecydowanie lepszy i w dobrej cenia, a osprzęt z wyższej pólki no i amor rock shocka, albo giant yukon lub wyższy, sztywna rama i przyzwoita waga jak za te pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 serwis - w ht nei ma co serwisować, w tanim rowerze full suspension zawsze cos moze byc nei tak, a takie rzeczy w serwisach nie są tanie A co konkretnie może być nie tak ?, nie widziałeś tego roweru a wypisujesz pierdoły, przy przebiegu 2000 km rocznie wytrzyma tak długo, że aż się znudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agary35 Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Dzięki za wasze opinie na ten temat. Przerzucając po stronkach znalazłem jeszcze: SCOTT ASPECT 30 , KROSS Level A6 disc , Trek 4300 Disc black. co wy na te rowery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Kros wygrywa sprzętowo ale celuj w rocznik 2010. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonSerdel Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Kross 2010 to juz tylko RS Dart 2, w 2009 dart 3. Warto jeszcze pomyslec na GT Avalanche 1.0 z 2009 roku, oryginalniejszy i z legendarna rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.