Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie kupić części do złożenia holendra/miejskiego?

Gość Marcin

Pytanie

Gość Marcin

Witam,

Tak jak w temacie dostałem od swej Dziewczyny "zamówienie" na złożenie roweru, typu holender oczywiście damki. Tylko mój problem polega na tym, że nigdy nie składałem roweru i nie mam zielonego pojęcia skąd w Warszawie wziąć części do tej operacji. Kupienie gotowego odpada...

Poszukuje:

1)Ramy, ma być lekka o takiej geometrii jak była dawniej i małym przekroju rurek z których jest zbudowana. W grę wchodzi albo nowa do malowania albo jakaś używana w dobrym stanie może być do malowania bo i tak czeka mnie malowanie na babeczkowaty kolor.

2)Dobrej przerzutki w piaście, pytanie jaka jest najlepsza oraz ma najwięcej przełożeń? Jak dobrać przełożenie główne by nie było kłopotu z jazdą po piasku?

3)Hamulca bębnowego do przedniego koła, podobno istnieją... Jak nie to jakiś hamulec taki zwykły dobrej marki by pasował.

4)Siodełka na sprężynach mega wygodnego.

5)Korby takiej zabytkowej wraz z suportem i osłoną łańcucha.

6)Oświetlenia stylizowanego na zabytkowe.

Jak ktoś by mi jeszcze powiedział czy coś jeszcze się różni od normalnego roweru i musi być kupione w takim a takim sklepie to będę wdzięczny.

Jak by ktoś napisał jeszcze listę jakich części jeszcze potrzebuje by ją złożyć to było by miło.

Ile muszę odżałować pieniędzy by taki rowerek złożyć, zakładając że sam go będę robił. Laikiem mechanicznym nie jestem w samochodach się babrze więc i to złożę.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Hamulec bębnowy na przód znajdziesz bez problemu (SHimano) Sam mam jak chcesz mogę Ci wyslać na pw jak będe mial czas) Ostatnio widzialem w sklepie taki hamulec na przód za 50zł ( mieszkam w rzeszowie więc takie rzeczy wa-wie będzie taniej na 100%. Mozesz szukać używanej (allegro ,forum).

Oświetlenie na 100% znajdziesz na allegro.

Siodełkiem też nie będziesz miał problemu , takie siodełka są ze starych polskich rowerków (wigry 3 czy pospolity "skladak" Z tym będziesz musiał spędzić trochę czasu znaleźć takie siodełko.

"Korby takiej zabytkowej wraz z suportem i osłoną łańcucha."- takie coś znajdziesz na 100% na złomie - moja koleżanka kupiła calutki rowerek za 100zł w pięknym stanie w podobnej stylizacji jaką Twoja kobieta wymyśliła.

ramę polecam tutaj w dziale "Kupię" wystawić może się ktoś odezwie. Co do cześci naprawde polecam pojechać na złom jakiś duży , trochę czasu , chęci i masz taki rowerek za grosze. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...