Peterp079 Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam, Mam takie pytanie bardzo laicke ale proszę o pomoc za co z góry dziękuję. Dzisiaj zakupiłem wreszcie wymarzony rowerek i mam taki problem. Jako że sprzęt świeżo wyciagniety z pudla to przednie kolo jest zdjete. Hamulec z przodu nie przykrecony do widelca. I tutaj mam problem. Chce przykrecic hamulec na swoje miejsce. Zeby to zrobic musze wcisnac tarcze pomiedzy klocki. Tyle ze nie moge tego zrobic bo klocki sa polozone zbyt blisko siebie. Tarcza sie miedzy nie, nie miesci. Jak rozsunac je na tyle zeby tarcza normalnie weszla i pozniej zeby normalnie pracowaly? Bardzo prosze o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Wyjmij zabezpieczenie z pomiędzy klocków powinno być w kolorze czerwonym lub żółtym a jeżeli go nie ma to po prostu rozepchnij klocki na boki nożem lub śrubokrętem tylko w miarę z wyczuciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Przed wsadzeniem koła wcisnij tłoczki w zaciski używając np.szerokiego płaskiego śrubokręta a najlepiej coś w kształcie klina. Nie wyciągając klocków z zacisków wsadź między nie powyższe narzędzie starając się je rozepchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ok tak zrobię w takim razie. Zabezpieczenia nie ma więc rozepchanie samo pewnie wystarczy. Dziekuje za szybka pomoc i pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.