Skocz do zawartości

[Rama]Do streetu

Pawel0hehe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Wiem ze takich tematów było wuchta, ale mam lekko inne pytanie.

Kupiłem rower, zwykły, góral. Ale jeżdżąc na nim, zaczęło mnie interesować podskakiwanie, skakanie ze schodów , tricki itp. I tutaj moje pytanie. Mam rower b twin 5.2. Chodzi o to, czy jeśli kupie do niego ramę (taką do streetu, dopasowana wielkość itp) to będzie można ją po prostu włożyć zamiast tej, co mam obecnie w rowerze? tzn chce mieć te same amortyzatory, przerzutki, pedały hamulce, ale inna ramę. Jest taka możliwość?

Napisano

myśle ze tak. rower masz dośc nowy wiec sterówka amortyzatora powinna być na 1i 1/8 cala, suport też myśle ze wejdzie.

Tylko zastanów sie czy takie coś ma sens, bo wszystkie pozostałe części Ci prędko padną bo nie są stworzone do skakania. Może lepiej sprzedałbyś ten rower jaki masz i kupił coś stworzonego z założenia do skakania?

Napisano

Dzięki za odp ;)

Źle napisałem - nie kupiłem go, tylko dostałem... około miesiąc temu od rodziców - więc sprzedaż odpada.

Poza tym, nie chodzi mi o wielkie hopki, tylko o zwykłe skakanie itp, a jak spadnę to nie chce przywalić jajami o ramę:P

Do tego dochodzi też nie za wysoki budżet na tą ramę. Tzn tak mi się wydaje, jestem początkujący w tych sprawach, więc w cenach się nie orientuje.

Aktualnie sprzedaje klawiaturę profesjonala do gier i kilka innych ciuchów i rzeczy. Rodzice pewnie 100zl dołożą, więcej nie bo w końcu kupili mi niedawno nowy rower. Wiec budżet wyjdzie gdzieś tak 400-500 zł.

Będzie coś za tą cenę dość dobrego, nie koniecznie nowego?

Pozdro

Napisano

Jeśli rower ma miesiąc to sprzedaż go bez problemu za 7-8stóek, dokładasz do tego te 400-500zł i kupujesz w miarę sensowny używany rower do streetu.

To rozwiązanie o którym mówisz nie ma żadnego sensu. Rower do streetu nie ma przerzutek więc inny cały napęd musi być, inne opony potrzebne, piasty najlepiej na śrubę bo będą się przesuwać w hakach,, zacisk, stery, sztyca może nie pasować, hamulec przód zbędny. Więc zrozum, że albo masz tego do rekreacji i wycieczek albo zaczynasz poważnie myśleć o tym sporcie i planować cały nowy rower.

W dyscyplinach gdzie chodzi o twoje zdrowie nie ma miejsca na półśrodki. To samo możesz rodzicom powtórzyć.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...