benkowik Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Cześć. Pisałem wcześniej z problemami z przednim hamulcem Shimano BL-M445 Disc i tarczą 180mm - piszczenie przy bardzo małej powierzchni. Na tarczy zebrało mi się sporo płynu hamulcowego. Przetarłem ją do sucha ale po wyprawie 30 km i po kilku dohamowaniach na tarczy znowu zebrało się trochę oleju mineralnego. Nie podejrzewam, że jest jakiś duży wyciek ale odczuwam osłabienie hamulca, klamka muszę mocniej docisnąć aby było widać jakiś efekt. Które śruby powinienem sprawdzić, czy szczelnie trzymają? Podejrzewam, że jak zacznę się bawić to odkryję potrzebę nabicia i odpowietrzenia układu więc muszę się zabezpieczyć w sprzęt potrzebny do tego. Czy ten płyn będzie odpowiedni? http://allegro.pl/plyn-mineralny-do-ham-tarczowych-shimano-100ml-i1635547376.html Jakie końcówki potrzebuje zakładając, że mam strzykawki i wężyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Pierw musisz zlokalizować skąd masz wyciek czy z przewodu czy z zacisku, a może tłoczek przepuszcza. Jeśli chodzi o płyn to będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.