Skocz do zawartości

[piastaTył]pytanko zwiazane z piastą.

roFFer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam !

poszukuje piasty na tył z 6 dziurkami do tarczy i znalazlem cos takiego

Piasta rowerowa FH-M756 Tył 8 / 9 rzędowa zacisk 32H 6 śrub Deore XT SHIMANO

http://www.nokaut.pl/lozyska-piasty/piasta-rowerowa-fh-m756-tyl-8-9-rzedowa-zacisk-32h-6-srub-deore-xt-shimano.html

tylko ze chcialbym to na kasete 7 rzędową . czy gdybym kupił taką piaste to weszla by mi ta kaseta czy nie ? proszę o info .!!

Napisano · Ukryte przez safian, 29 Maja 2011 - usuwam, zamykam, kolega założy nowy temat sobie.
Ukryte przez safian, 29 Maja 2011 - usuwam, zamykam, kolega założy nowy temat sobie.

Witam wszystkich.Mam małe pytanko,może ktoś udzieli mi pomocy?Mianowicie chodzi mi o piastę tylną do roweru MTB, która by mi na dłużej wytrzymała przy jezdach ok 30km.co dwa dni.Tą co mam obecnie mi się sypie i nie bardzo wiem w co mam teraz zainwestowa kasę!!!tak aby nie niszczyła się podczas mycia,pod cisnieniem,oraz starczyła mi na więcej sezonów niż jeden!Proszę o szybką odpowiedz

Napisano · Ukryte przez safian, 29 Maja 2011 - usuwam, zamykam, kolega założy nowy temat sobie.
Ukryte przez safian, 29 Maja 2011 - usuwam, zamykam, kolega założy nowy temat sobie.
nie niszczyła się podczas mycia,pod cisnieniem

Wystarczy, że przestaniesz używać myjki ciśnieniowej :laugh: A jeżeli nie jesteś w stanie wyzbyć się złych przyzwyczajeń, po każdej takiej kąpieli musisz rozłożyć piasty, wytrzeć do sucha i czysta, nanieść nowego smaru łożyskowego (stary wypłukałeś) oraz złożyć wszystko z powrotem. Proste prawda :)

Napisano

"Dziurka" to jest niepożądany otwór...

Daj kasetę na 8 i nie używaj jednego przełożenia. Albo dorzuć coś ze starej kasety. Bębęnki na 7 są węższe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...