Skocz do zawartości

[III Zlot] Kto do nas dołączy?

piotrulek84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witeczka.

Opcje z Poznania są dwie:

O godzinie 06:23 wyjazd z Poznań Głównego z przesiadką w Kluczborku cały czas przewozami regionalnymi osobowymi. To jest opcja najtańsza. Bilecik to 33 zł normalny w jedną stronę, przyjazd o 12:30. Problemy są 2: Brak przewozu rowerów na odcinku do Opola i to, że nie jedzie przez Rawicz.

O godzinie 09:41 zaś jest połączenie z Poznania Głównego z przesiadką w Opolu Głównym, do Opola inter regio, dalej osobowy. Opcja jest dychę droższa tj. 43 zł normalny, za to jedzie przez Rawicz. Jednak tu również problemy są dwa a nawet trzy: Brak przewozu rowerów na odcinku Poznań- Opole, Przyjazd o 14:30 do Nysy, cena.

Dodać jeszcze trzeba że obydwa połączenia są do Nysy, skąd dobrze byłoby skleić jakiś transport (przynajmniej bagaży) do Głuchołazów.

Jak Wam się ludziska to widzi?

Napisano

Na dzień dzisiejszy na jakieś 80% dołączam do Was:D

Najbardziej by mi odpowiadał ten pociag o 6:23 z Poznania, bo wsiadłbym do niego w Ostrowie:)

A dalej z Nysy mamy niecałe 20km i 100m przewyższenia do Głuchołazów, więc przynajmniej ja drałuję rowerkiem:)

Napisano

Panowie i Panie Dejot nie wspomniał ale jest opcja dojazdu do Rawicza, a z tym problemu nie macie. I tu pakujemy się na auta.

Zabrać w sumie możemy 5 osób bo 3 do mojej kluski i 2 do Daidowego śmigacza.

Jakby ktoś reflektował to ustawiajcie się na transport autami.

Ponieważ Głuchołazy są 175km od Rawicza to koszt będzie na pewno niższy niż obciągami i szybciej tam dotrzemy bez komplikacji z przesiadkami.

Napisano

Mógłby ktoś jeszcze raz rzucic okiem na rozkład pociagów? Bo wydaje mi się, ze dorzucili do tego pociagu o 6:23 dodatkowa atrakcje w stylu jeszcze jednej przesiadki i jazdy autobusem. :confused:

Napisano

Panowie i Panie Dejot nie wspomniał ale jest opcja dojazdu do Rawicza, a z tym problemu nie macie. I tu pakujemy się na auta.

Zabrać w sumie możemy 5 osób bo 3 do mojej kluski i 2 do Daidowego śmigacza.

Jakby ktoś reflektował to ustawiajcie się na transport autami.

Ponieważ Głuchołazy są 175km od Rawicza to koszt będzie na pewno niższy niż obciągami i szybciej tam dotrzemy bez komplikacji z przesiadkami.

Potrafisz określić ten koszt?

To nie całe 8 km, obskoczymy to na rowerach w kilka minut.

Napisano

Komprachcice - Szydłów, wzdłuż linii kolejowej jest polna droga, aczkolwiek można lecieć po torach. :P

Napisano

To w takim razie jedzie ktoś ze mną pociagiem? :P Bo innego srodka lokomocji nie mam :D

Ewentualnie myslałem, zeby machnac te niecale 200km rowerem, ale z bagazami nie da rady ;p

Napisano

Ludziska mamy z Daidem minimum 3-4wolne miejsca w autach. Możemy polecieć jak w ubiegłym roku tzn. Poznań dotrze do Rawicza PKP i tu już autami lecimy na Wrocław.

Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszamy do mnie na gg3682135.

Napisano

MarcinGoluch i Daid - my z Miskovem wpadniemy jego Felą do Rawicza i dołączamy się do kawalkady :) Tylko jeszcze upewnijcie nas w kwestii godziny. Puki co celujemy w 08:30, bo ciapciąg wyjeżdżający o 06:50 z Pozka planowo wpada do Rawicza o 08:43 (pociągu 06:23 nie widziałem)

Napisano

Jakim pociągiem jechaliście w zeszłym roku? tzn. o której był w Rawiczu?

Poza tym nikt z poznania nie pisał nic w sprawie transportu, więc możliwe, że we wrocku na was poczekam. Nie widzę sensu jechać na około do Rawicza.

Napisano

Marcin z Kachą nie dołączą niestety do zlotu bo Marcin gdzieś na poligonach. Ja jestem sam nieborak :P Najprawdopodobniej wyjdzie na to, że do Rawicza pocisnę baną a dalej z Daidem i Marcinem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...