Skocz do zawartości

[Cross]Do 1100 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czasem śmieszy mnie jak się panikuje na wieść o tym że ktoś chce kupić rower za 1100 złotych, że nie opłaca się, że za dwa dni się rozwali a za rok trzeba będzie kupić nowy.

Sam posiadam Authora Compact (który był podawany w pierwszym linku) od 4 lat, zbliżam się do 15 000 km. I do tej pory wymieniałem w nim:

- całe koła (po 150 za sztukę, ale to dlatego że jeżdżę z sakwami, a stare nie dawały rady, po prosu wzmocniłem obręcze)

- kilka łańcuchów (normalna eksploatacja)

- klocki hamulcowe (j.w)

- tylnią kasetę (j.w chyba)

Rower jest chyba z 2006 roku, kupiony za 780 zł, jeszcze nawet nie z aluminiową ramą,

Moim zdaniem liczy się marka, Author, Merida (wspomniane) nie rzuciłyby na rynek szitu który się rozsypie po roku, owszem należy mieć na uwadze rowery z hipermarketów, z tym się mogę zgodzić. Ale takie straszenie to przesada.

Sam za niedługo założę własny temat z prośbą o pomoc w wyborze nowego sprzętu, bo sam na nim się nie znam. Chcę tylko trochę uświadomić że rower za 1100 złotych nie nadaje się na śmietnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...