Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2

dreamer86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam co prawda 3cm wzrostu mniej ale rama 17" dla mnie była idealna, kolega z tym wzrostem śmiga już 2-gi sezon.

Jeśli chodzi o sam model 2009 naprawdę jest niezły, blokowany amortyzator, dobry napęd (z wyjątkiem korby) i fajne hamulce.

Ktoś tam pytał o siodełko, zależy od tego co kto preferuje ale według mnie w wersji z 2009 to straszna decha, tyłek boli i to po paru kilometrach.

Z wad roweru, to mogę powiedzieć że pedały trzeba było kupić nowe po pierwszej kąpieli, na poczatku trzeba się trochę pobawić z regulacją żeby potem wszystko było fajnie, biała rama strasznie się brudzi, siodełko no ale jak kto lubi.

Napisano

Witam, zastanawiam się który z tych rowerów kupić, mam na razie niecałe 1000zł, więc wybierałbym między v3 a v4, a może lepiej doskładać i kupić a2?

Najtańszy level a2 znalazłem za ok 1200zł rama 19" a hexagon v4 za ok 1000zł, 200zł różnicy to sporo jak na mój budżet.

Pytanie z innej beczki, w jakim stanie przywożone są rowery kurierem ze sklepów internetowych? Poskładane, gotowe do jazdy, czy trzeba samemu złożyć?

Jestem laikiem i trochę obawiałbym się składania roweru...

Słyszałem, że po miesiącu (czy po roku?) używania roweru należy oddać go do serwisu aby zachować gwarancję, czy jakoś tak, więc jak sklep jest pół Polski dalej to mam im rower odesłać aby zrobili przegląd?

Napisano

Dzięki za odpowiedź Silver400. Kolor to już drugorzędna sprawa. Ważne żeby całość się dobrze sprawowała. Poszukuje roweru cena/jakość i myślę, że to jest najlepszy wybór.

Skoro piszesz, że kolega 3cm mniejszy i pasuje idealnie to chyba się skuszę na 17". Szkoda, że wprowadzają takie nie potrzebne zamieszanie z tymi rozmiarami ram. Niby jedna rodzina Level a różna numeracja.

• Mod Team
Napisano

Zdecydowanie najlepiej dołożyć do Levela A2, ma już w miarę dobry amortyzator, choć wersja o której myślę jest po 1315pln (dostawa free).

http://allegro.pl/kross-level-a2-alivio-blokada-skoku-polecam-i1522007501.html

Rower najczęściej przychodzi w dużym pudle, po rozpakowaniu trzeba przykręcić pedały, kierownicę dać prosto i skręcić, tyle.

Po miesiącu trzeba dać rower na pierwszy przegląd (zazwyczaj darmowy), nie musi to być ten sklep w którym rower kupiłeś. Np. kupując Krossa musisz dać do autoryzowanego serwisu tej firmy, a jest ich trochę.

Napisano
Rower najczęściej przychodzi w dużym pudle, po rozpakowaniu trzeba przykręcić pedały, kierownicę dać prosto i skręcić, tyle.

Uff tyle to sobie poradzę, myślałem, że będzie bardziej "rozłożony".

Zdecydowanie najlepiej dołożyć do Levela A2, ma już w miarę dobry amortyzator, choć wersja o której myślę jest po 1315pln (dostawa free).

Trochę obawiam się, że gdy uskładam na a2, to skończą się promocje rowerowe i będę musiał wyłożyć jeszcze więcej.

Ale dzięki za pomoc, może ktoś się jeszcze wypowie.

Napisano

Ja mogę wypowiedzieć jako były użytkownik Hexa v4, zdecydowanie polecam ci Levela A2, za 200,300 zł więcej otrzymujesz dość dobrą platformę do dalszej rozbudowy, lepszy amorek, XCM w V4 jest nieporozumieniem(jest to karykatura amortyzatora). Dodatkowo w A2 cały osprzęt masz na Alivo bądź Deore zależy jaki rocznik, w v4 masz Altusy, Acere. Dlatego reasumując lepiej raz dać więcej niż później cały czas dokładać. Dla ciekawostki tu masz Levela a2 na XCM za niecały 1000zł-link.

Napisano

Powiem tak może jakaś używka? Bo w tym krossie to pomyłka ta przerzutka XT, z tymi manetkami nie poczujesz różnicy w działaniu.

Edit: Porozglądaj się za Mbik-ami, unibik-ami...

Napisano

Też stawiam na 17tkę przy takim wzroście. 19tka jest bardziej dla ludzie w wzroście w okolicach 180cm. Oczywiście trochę uogólniam, bo różnie to bywa z proporcjami ciała.

Napisano

Witam jestem tu nowy i całkowicie zielony w sprawie rowerów. Mianowicie chcem zacząc jezdzić rowerem po trasach leśnych, asfalt i zamierzam od czasu do czasu ruszyć w jakiś góry i moje pytanie czy ten rower sie nadaje http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-sr-suntour-xcm-sram-x-7-21-i1524249254.html ewentualnie prosze o jakieś inne propozycje maksymalnie do 1200zł. I jesce jedno pytanko co myslicie o rowerku hexagon v6 z 2010 lub hexagon v4 2010 dla kobiety na asfalt i leśne drogi czasem na lekki teren górski a moze sam powinienem się zastanowić na hexagonem..?Bardzo proszę o pomoc bo chcem juz jezdzić:) z góry dziękuje.

Napisano

W takim razie to będzie dobry wybór. Tylko trzeba poczekać na nową aukcję, bo na chwilę obecną wyprzedały się godzinę temu.

Ewentualnie to, gdyby tamte już się nie pojawiły.

Napisano

dzieki wielkie za pomoc ale czy ten osprzet jest w miare dobry chodzi mi bardziej o przerzutki tylne. I czy mógbys mi coś powiedzieć jesce na temat tych hexagonów. Pozdrawiam i dziekuje.

• Mod Team
Napisano

Widzę, że cenisz tylną przerzutkę ponad wszystko inne w rowerze.

W tym Levelu A6 jest przerzutka Deore, o trzy klasy wyższa od Acery zamontowanej w Hexagonie.

Hexagony wiele ustępują Levelom.

Napisano

Rower to nie tylko tylna przerzutka. W Levelach jest ogólnie lepszy osprzęt, więc warto wybrać właśnie któregoś z nich. Tym bardziej, że myślisz o jeździe w górach.

Napisano
Po miesiącu trzeba dać rower na pierwszy przegląd (zazwyczaj darmowy), nie musi to być ten sklep w którym rower kupiłeś. Np. kupując Krossa musisz dać do autoryzowanego serwisu tej firmy, a jest ich trochę.

musi być to któryś z tej listy http://www.kross.pl/pol/services/index ?

Czy może być u jakiegoś dealera http://www.kross.pl/pol/dealers/index ?

Ewentualnie jakikolwiek inny?

Mieszkam w okolicach Jasła i niestety do najbliższego serwisu mam ponad 40km.

Pisałem maila do Krossa w tej sprawie kilka dni temu, ale do tej pory nie odpisali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...