Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2

dreamer86

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam.

Mam pytanie "natury technicznej". Dotyczy Kross'a Level A2.

Wybiło ok 300 km i zaniepokoiła mnie taka sytuacja: otwieram blokadę skoku amortyzatora, jadę ze wzniesienia w dół, naciskam przedni hamulec i odczuwalny jest tak jakby luz (w nieznacznym stopniu ale jest) "przód - tył" w miejscu gdzie golenie są osłonięte uszczelką przeciwpyłową. Dodam jeszcze, że gdy amortyzator (jego skok) jest zablokowany jest to nie wyczuwalne.

Poniżej zdjęcie obrazujące mniej więcej problem:

http://img35.imageshack.us/img35/208/dscf0963s.jpg

Teraz pytanie czy to dość poważny problem, czy to podlega regulacji, czy trzeba zastosować już gwarancje?

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano
Wybiło ok 300 km i zaniepokoiła mnie taka sytuacja: otwieram blokadę skoku amortyzatora, jadę ze wzniesienia w dół, naciskam przedni hamulec i odczuwalny jest tak jakby luz

Nie wiem jak bardzo u Ciebie ten amor się wygina ale tak samo miałem w darcie, wydaje mi się że każdy amor z takimi goleniami tak ma, poza tym to jest tylko xcm. Dopiero raidon jest sztywny w zadowalającym stopniu. Grubsze golenie robią swoje.

Witam. Mam takie pytanie, czy mierzył ktoś suport? Bo w moim krossie myślałem, że korba jest zcentrowana a to suport jakis krzywy i chcę wymienić ;P Kross Level A2 2009 na alivio

Szerokość suportu zależy od korby, szukaj suportu do alivio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...