Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2

dreamer86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wlasnie obserwowalem ta aukcje i od razu myslalem, ze to bedzie to czego szukam, jednak rozmiar ramy 16' to za malo. Jednak zapytam, bo osprzet jest lepszy od tamtego,a cena tez fajna.

Napisano

Ten ma lepsze to tamten tamto

zawsze jest jakieś ale

IMO Dart i XCR sa siebie warte tzn oferują podobna kulturę pracy ze wskazaniem na XCR

IMO RS troszkę mocno przyoszczędził na tym amorze i wyszedł gniot :whistling:

Ja ważę koło stówki i dart jest strasznie wiotki pode mną nawet z dobranymi sprężynami XCR jest sztywniejszy a oba ważą prawie identycznie i tak samo mulasto działają.

Hample SD7 po prostu wymiatają chyba nie ma lepszych fałek

na samą tylną przerzutkę bym nie patrzył bo póki nowe to czy deore czy xt działają podobnie

Dużo ważniejsza jest korba w a6 jest Stylo która po prostu wymiata Iso flow to bardzo ubogi krewny co wcale nie znaczy że jest jakaś strasznie denna

Napisano

dokładnie tak zrobie. zapytałem, gdyż myślałem, że może ktoś z autopsji doradzi.

a co powiecie na a6 versja 2008 (czerwona) vs. a6 2009? różnica w cenie ok. 150 zł na korzyść 2008. warto 2008 czy 2009?

Napisano

brt0555 - tak jak już Ci powiedziałem, Scrapper to prawie to samo co Kross Level A4 2010/09, choć i tak bym na twoim miejscu postawił na tego Level'a A6.

lukaszp, rocznik 2009 będzie lepszy od poprzedniej wersji / Kross w tym roku obniżył wartość specyfikacji swoich rowerów, gdyż doszli do wniosku, że lepiej sprzedać więcej rowerów z lichym osprzętem niż czekać na klienta, który wreszcie kupi ich najdroższą maszynę.

Napisano

Onyxer przymierzam sie do a6, jednak już jedna oferta nieaktualna, bo nie maja dla mnie ramy, dlatego czekam na kolejna, bo te z allegro, maja nieco lepszy osprzet, a cena ta sama co w roweryshop. Zastanawiam sie jeszcze nad innym do 2000zlt, jednak nie widze niczego ciekawego, mbike'i odpadaja bo slaby osprzet, jeszcze zobacze unibike flite/evolution moze jakiegos trafie <2000zlt.

Wlasnie znalazlem kolejna oferte krossa a6level 18' jednak taki sam osprzet jak w roweryshop. Jeszcze zostala jedna aukcja na ktorej mam nadzieje, ze trafi sie 18'. Jutro jade przymierzac sie do ram w Lodzi, wiec jakby bylo 18' ok i bylaby taka na aukcji to jutro bym juz kliknal rowerek;).

• 2 tygodnie później...
Napisano

a subiektywnie, patrząc na markę? :P pytanie do tego Rockridera, czy te hamulce tarczowe będą lepsze od v-brakeów? Może jakiś posiadacz tego krossa by się wypowiedział? :)

Napisano
pytanie do tego Rockridera, czy te hamulce tarczowe będą lepsze od v-brakeów?

Na pewno nie są gorsze od V-brakeów z Krossa - subiektywnie ;)

Napisano

Nie ma co porownywac a2 na deore xt z a2 z 2011, roznica w osprzecie jest ogromna, a a2 xt ladnie sie prezentuje w bialym jak i w pomaranczowym, w testach rowerow jest test a2 takiego i real fotki.

Napisano

Witam.

Mam możliwość kupić nowego Hexagona V6 2011 w cenie 1150 zł ...

Ale zastanawiam się nad Level A2(wyjdzie z 1400 na tarczówkach) ,bo te 300-350 złotych dozbieram...

Pytania.

1.Czy poskaczę na Level A2 z rampy (niewielka pól metra , może więcej. z lądowiskiem)

2.Jakbym miał brać Level A2 to na tarczówkach (hydrauliki) czy V-ki ?

Napisano

Jak myslisz o wiekszych skokak , chcesz pouprawiac dirt/dh to musisz zmienic swoj wybor na dirtowke/zjazdowke. Chyba, ze mowimy o jezdzie w lesie i zeskokach niewielkich bo to sie na trasie gorskiej dosyc czeste zjawisko, a2 level zda wtedy egzamin, hexagon to nizsza liga, dlatego lepiej dozbierac, zamiast a2 level proponowalbym http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-evolution-2010.html , poniewaz jest lepszy osprzetowo od a2 levela z 2011 roku, rozwaz ta opcje. Mtb Ci posluzy jak bedziesz dbal i pamietal do czego jest przeznaczony

Napisano

Tylko bez szpanu. Rower ma być funkcjonalny. Odpuściłem sobie Rampę ale jak byłem na działce to mi wróciło i jeśli na A2 będe mógł skakać to kupie go ...

Napisano

Level A2 też nie jest do skakania. A już na pewno z żadnej rampy, chociażby małej.

Owszem są to rowery MTB "XC" przeznaczone do jazdy w trudnym terenie i małych skoków się nie uniknie, ale nic więcej.

A jak chcesz go rozwalić to skacz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...