Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2

dreamer86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam oferte, mam nadzieje że z korzystam z niej.

Rower ma SR Suntour XCR HLO

Okazuje się że to tylko XCM takie mają HLO ?

Może ktoś coś powiedzieć, czy nie wystąpił błąd ?

Co znaczy LO i HLO?

Napisano

Średnio-niskiej klasy osprzęt, amortyzator dobry, rama dobra. Myślę, że warto, napęd zawsze można będzie zmienić w przyszłości jeśli Acera zacznie szwankować.

Napisano

Poszukaj czegoś lżejszego przeciez te Krossy wazą po 14,5 kg!

może lepiej trochę dołożyć i kupić coś na lepszej ramie

np Cube'a Acces WLS

http://allegro.pl/cube-acces-wls-comp-19-2011r-opole-i1587546322.html

Jutro moja dziewczyna kupuje tego A3 Lady 2011. Posprawdzam co w tym rowerze tyle waży i czy jest to kwestia ramy. Sądzę jednak, że zmieniając sztyce, kiere i siodełko można 0,5kg urwać... W tym zakresie cenowym ciężko kupić coś lepszego.

Napisano

Witam! Znalazłem w jednym sklepie wyprzedaż 2 rowerków, jednak mam dylemat. Nastawiłem się na rower do 1500złt. W tej cenie najlepszym wyborem jest a2 level na deore xt(lepszego roweru nie znalazlem), jednak dokladajac 500zlt mam a6.(tylko rama 18', wiec nie wiem czy by pasowala- mam 180cm wzrostu). Teraz pytania:

1. Opłaca się dopłacić to 500złt?

2. W przedziale cenowym <1500złt jest coś lepszego(nie musi być 2011r.) niż a2 deore xt?

3. Do 2000zlt, a6 jest slusznym wyborem(czytalem, ze do 2000zlt to krossy sa najlepsze pod wzgledem wyposażenia)?

Rowery, o których mowa:

http://rowery.shop.pl/view/187/

http://rowery.shop.pl/view/432/

Dziękuje za rady i pozdrawiam!

Napisano

Według mnie lepszy będzie A6 na Darcie 2, i z SLX'em z tyłu. Ale A2 też wcale nie jest złe, ma XT na tyle i amora XCR, ale A6 chyba wygrywa w tych dwóch propozycjach ;)

Napisano

Jak jest wyprzedaż to warto kupić tego Levela A6, a co do ramy to 18" będzie dobre na Ciebie - troszkę za duże ale z pewnością dasz radę :icon_wink:

Napisano

A6 bije osprzetem tego unibike? Ok w przypadku a6 to rama 18' bedzie dobra, a w przypadku a2? Bo tam jest 17',19' lub 21'? Jak wpadnie więcej grosza to kupie a6, bo mam jeszcze troche czasu, jak nie to a2:)

Napisano

Duzo roznia sie geometria ramy a2 i a6? Postaram sie podjechac do jakiegos sklepu rowerowego i przymierzyc sie do 18' na a6 i 19' na a2, wtedy zamowie przez neta jak bedzie ok. Chyba w taki sposob bede pewien wielkosci.

Napisano

Kolega wyżej także podsunął dobrą propozycję, lecz gdyby zdjąć te grubaśne opony dla niemal każdego wydałby się to rower crossowy.

Level A6 jest na razie faworytem.

Napisano

Z tymi ramami A2 jest jakieś przekłamanie. Mój z roku 2009 na ramie ma wypisane jak byk ALU 7005, w sklepie do którego link podałeś jest już 6061, to samo bylo w specyfikacji na stronie KROSSa. Wydaje mi sie, że ten twój to właśnie rocznik 09 bo nowsze miały już gorszy osprzęt dlatego nie rozumiem tego ALU 6061 w specyfikacji. Jeżeli dasz rady dozbierać to co Ci brakuje do A6 to bierz bez wahania, nie masz XT z tyłu ale reszta napędu już nadrabia. Hamulce w A2 mimo, że tarczówki są dość marnej jakości także na wyborze Vek też niewiele stracisz, na pewno będziesz zdrowszy bez użerania sie z Aurigami ;)

P.S Ładne okazje odgrzebałeś, dobrze że nie łapiesz sie za tegoroczne modele bo to już strzału nie warte.

Napisano

Widocznie pomyłka w specyfikacji.

brt0555, jeżeli jednak będziesz musiał postawić na tego Krossa Level A2 - to przejdź się do sklepu Go-sport (z tego co wiem w Łodzi jest) i spójrz na tegoroczny model "Scrapper AR2". Sam go kupuję a jest on z małymi dorobiazgami odpowiednikiem Krossa Level A4 2010. Tylko z tą różnicą, że za A-czwórkę płacimy o około 200-300 zł więcej.

http://www.go-sport.pl/go-sport/materialy/katalogi/rowery_2011/index.html [strona 10]

Napisano

Oki, dzieki za info, jak nie bede mial okazji podjechac do sklepu rwoerowego zeby przymierzyc sie do krossa, to do go-sportu podjade. Oferta na razie jest aktywna, nie spiesze sie z kupnem, bo wole poczekac i najwyzej dolozyc do tego a6, bo warto, jednak wszystko sie okaze jak przymierze sie do ram, bo z tego co widze, w takich sklepach typu go-sport, to rowery za 2500zlt, maja gorszy osprzet niz ten a6, a czasem a2(wiadomo logo firmy i pewnie rama). Dzieki wszystkim za odpowiedzi! Dam znac, jak cos wybiore lub jak bede mial jakies watpliwosci jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...