Andrzej1983 Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam kto by był chętny na taka wycieczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymmes Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Jaki termin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 ja jezdze w kazdy poniedzialek o 9 na uczelnie znam trase ktora w 100% omija ruchliwe drogi główne, w 70% jedzie się lasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam was co do terminu to myślę gdzieś po 20 lipca bo wtedy mam sporo czasu a co do trasy to znam trasę w miarę fajna moim zdaniem a trasa leci przez takie miejscowości jak Imielin Chełm Sląski Chełmek Libiąż i dalej przez Alwernię więcej info pod numerem gadu 35485693 a właśnie ja jestem z Mysłowic a konkretniej Mysłowice-Wesoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymmes Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Andrzej, podana przez Ciebie trasa jest ok. Kiedyś już tak jechałem. Można też jechać: Mysłowice, Sosnowiec, Jaworzno, Chrzanów, Krzeszowice i do Krakowa później. Tej przez lasy, którą proponuje Kol. Kamfan nie znam osobiście. Okolice Alwerni to konkretne podjazdy i tam jest sporo miejsc do konkretnego pedałowania :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam Cie co do Alwerni to ja w zeszłym roku jeździłem tam na robotę a konkretniej jeździliśmy samochodem i tu się z Tobą zgodzę ze tam jest sporo podjazdów ale z tego co widziałem to trasa jest znośna i mi się wydaje ze w miarę dobrze się fajnie by się jechało bo jak jeździliśmy tam na robotę to za Alwernia wymieniali cala nawierzchnie także jechało by się elegancko także kolego gdybyś się pisał na taki wypad to było by fajnie bo wiadomo we dwóch czy tam w trzech jak się jedzie w taka trasę to jest milej niż jechać samemu i wiadomo bezpiecznie jak się jedzie w dwójkę czy w trojkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymmes Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Więc jeżeli możesz ok 20-go lipca to jak będzie bliżej tej daty to trzeba będzie już się konkretnie umówić. Jechałem samochodem w zeszłym tygodniu. Zupełnie świeżutki asfalt między Alwernią, a Tenczynkiem. W dodatku cień bo spora część prowadzi przez las :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witam Cie ja w pracy mam postój pod koniec lipca to będzie jakoś ostatni tydzień lipca takze przed wypadem by trzeba było się spichnac i obgadać ten wypad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam was ponownie a wiec wygląda to tak co do daty będzie to 30 lipca to jest sobota trasa biegnie przez Imielin - Chełm Ślaski - Libiąż - Babice - Alwernia - Liszki - Kryspinów - i meta w Krakowie wyjazd planuje o 5 rano z dzielnicy Kosztowy kto jest chętny na stówę podaje numer gadu 35485693 ja w każdym bądź razie w przyszłym tygodniu będę w Parku Chorzowskim bo często tam jeżdżę to szlo by się spotkać i obgadać wypad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymmes Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witaj! Mam taką pracę, że na dzień dzisiejszy nie mogę dać nikomu odp na 100%. Ale jeżeli na termin zaplanowanego wyjazdu uda mi się mieć akurat wolne to wiem gdzie mam się zgłosić i będę jechał. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Jak coś to pewnie w jakiś weekend z Cymmesem skoczymy tam nocą wyjazd koło 21 i cała noc dla nas;) prawda? Jak tak to jakby miała wtedy (nocna) wyglądać trasa? sorry za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Wyjazd miał by być o 5 rano może nawet wcześniej jeżeli dali byście rade. Cymmes co do twojej pracy to daj znać co i jak bo u mnie tez może co nie co może uledz zmianie ale będę Ciebie i ogólnie informował na bierzaco na chwile obecna wyjazd może być 30 lipca jak może wcześniej o parę dni w każdym bądź razie ja pojadę na stówę do Krakowa może to być 30 lipca jak i data może uledz zmianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam! Sam chętnie bym śmignął z Wami do Krakowa lecz boje się że nie dał bym rady kondycyjnie z Wami pojechać Już dwukrotnie śmigałem, raz jechałem sam, a za drugim razem pojechałem ze znajomymi co raczej rekreacyjnie spędzają czas na rowerze. Ja startowałem z Mysłowic przez Jaworzno, Ciężkowice, Trzebinia. w 95% droga do Trzebini prowadzi po szutrze, piachu i bezdrożach (tak lobię jeździć) Niestety od Trzebini jechałem już drogą krajową nr 79 do samego krk. Niestety nie znam tamtych okolic więc wolałem się nie zapuszczać w nieznane mi lasy i łąki. Ogólnie trasa fajna lecz chciał bym ją troszkę zmienić by od Trzebini do krk też polecieć bezdrożami. Korzystając z tego że jest to mój pierwszy post chciał bym się przywitać Witam wszystkich miłośników jak i przeciwników (spychających autami i zazdroszczących że omija się korki w drodze do pracy) dwóch kółek napędzanym siłą mięśni. Jestem z Mysłowic, zwą mnie "kowal" - w tym przypadku na forum '"k"o"v"v"a"i"'. rowerem śmigam od 10 kwietnia 2011 głównie rekreacyjnie ale raczej po bezdrożach. Od tego czasu wy pedałowałem już 1300km. Zarejestrowałem się na forum z chęcią poznania ludzi i wspólnych wycieczek. Może przy okazji ktoś pomoże mi w opracowaniu techniki jazdy bądź podpowie jak trenować . Pozdrawiam I do (mam nadzieje) zobaczenia kovvaI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymmes Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Więc witamy Cię serdecznie na Forum Drogi KOVVAL'U :-) Oczywiście zapraszamy do wspólnych wyjazdów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam Cie Kowalu jeżeli jesteś chętny na ten wypad do Krakowa to zapraszamy trasa jest fajna i niezbyt trudna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Wybrał bym się z Wami lecz pracuję w ostatnią sobotę lipca ;/ i niestety zamiana nie wchodzi w grę (okres urlopowy). Jak by była to niedziela to wtedy udało by się może coś wykombinować Lecz boje się czy dam rade dotrzymać tępa starym wyjadaczom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inspektor Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam! Korzystając z tego wątku pytanie do kolegi mógłbyś dokładnie określić jaką drogą jechałeś do Trzebini? Sam w najbliższym czasie mam zamiar szarpnąć się na Kraków przez Trzebinię i dalej trasą Rekreacyjnego Rajdu Kraków - Trzebinia tylko w drugą stronę rzecz jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 w skrócie: jeleń->dąb->groble->chrzanów kąty->chrzanów rynek->c.h. max->chrzanów nowy szpital->chrzanów zalew chechło, od chechła wzdłuż autostrady, pod wiaduktem, do skrzyżowania, jakieś 200m asfaltem i w prawo na drogę z zielonym szlabanem i tą dróżką do puszczy dulowskiej, dalej trasą rajdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Inspektor Wytłumaczyć będzie mi ciężko, ale możemy spotkać się w Jaworznie przy pierwszej lepszej mapce rowerowej i pokażę Ci wszystko dokładnie W skrócie kierowałem się na Ciężkowice potem niebieskim szlakiem do Trzebini Tak jak pisałem, w Jaworznie często śmigam więc moge pokazac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inspektor Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 No właśnie wczoraj tak pojechałem dla rozpoznania ale do samego centrum trzebini już nie jechałem ale to chyba właśnie ten szlak. Potem na Młoszową i do puszczy dulowskiej i na Kraków:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Od Chrzanowa jeśli byście nie mieli nic przeciwko, chętnie bym się dopiął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Inspektor czyli od Trzebini dalej lecisz bezdrożami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1983 Napisano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 adii22 my jak już co byśmy trasę zaczęli od Kosztów to jest dzielnica Mysłowic w Kosztowach start przez Imielin Chełm Sląski Libiąż i dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inspektor Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Inspektor czyli od Trzebini dalej lecisz bezdrożami? czy to takie bezdroże do końca nie wiem bo nie dojechałem ale ulica prowadząca do Trzebini to z tego co pamiętam to ul. Stojałowskiego Ze Stojałowskiego przechodzi w 1go maja i do centrum. Na mapach googla widać budynki więc to chyba nie totalne pola ale trasa wydaje się spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kovvaI Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ja w niedziele jak pogoda i zdrowie pozwoli to staram się śmigać na Kluczbork a do krk też trzeba się wybrać ale nie wiem jeszcze kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.