Skocz do zawartości

[korba] Deore LX FC-M581 wymiana zębatek

kapi84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

chciałbym wymienić zębatki w mojej korbie (aktualnie są 48-36-26)

1. gdzie można dostać takie zębatki ?

2. czy do tej korby podejdą zębatki 44-32-22 np. z modelu m580 lub 582 lub innej firmy ?

bardzo proszę o pomoc

Napisano

Jeszcze sprostowanie - to nie jest standard Shimano, z powodzeniem możesz używać zębatek innych firm z rozstawem śrub 104/64mm. Jednak za ok. 130-150zł możesz dostać komplet blatów klasy LX/SLX, będzie to najrozsądniejsza opcja cenowo - jakościowa.

• Mod Team
Napisano

Jeszcze sprostowanie - to nie jest standard Shimano, z powodzeniem możesz używać zębatek innych firm z rozstawem śrub 104/64mm. Jednak za ok. 130-150zł możesz dostać komplet blatów klasy LX/SLX, będzie to najrozsądniejsza opcja cenowo - jakościowa.

Niezręczne stwierdzenie - standard Sh w sensie takie jak ma teraz.

Napisano

Jednak za ok. 130-150zł możesz dostać komplet blatów klasy LX/SLX, będzie to najrozsądniejsza opcja cenowo - jakościowa.

Gdzie tak tanio? Komplet SLX to z tego co widzę raczej przynajmniej 170 zł. (w CR)

Sam będę potrzebował 32 i 44. Znajdę coś ciekawszego niż: takie 32z + takie 44z? Korbę mam FCM532.

Jeśli znacie jakieś ciekawe produkty w nieastronomicznych cenach, to będę wdzięczny. Blat 42 byłby świetnym wynalazkiem - zwłaszcza że będę zmieniał kasetę z 11-34 na 11-32. W sumie środkowa 34 też mogłaby być dla mnie bardziej optymalna, ale coś czuję, że skończy się na budżetowym standardzie 32+44...

Napisano

a można zastosować kombinacje 26-32-44

oraz czy tarcze z deore nie są przypadkiem (wytrzymałościowo) podobne do LX

Napisano

Od czasu do czasu na allegro można kupić komplet nowych blatów od SLX w cenie ok. 150zł. Jak komuś się nie spieszy, może czekać na okazje :)

34 trudno byłoby dorwać w normalnej cenie, ani Shimano ani żadna większa firma nie produkuje środkowych zębatek w tym rozmiarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...