Skocz do zawartości

[tarczowe Hydrauliczne] Deore'04 525 Czy Deore'06 535, A Może Hfx-9 Xc?

Andys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie :) zyskasz możliwość posiadania piasty chociażby na maszynach :)

No właśnie kupiłem onyxa na maszynach na 6 śrub, bo była baardzo tanio.

Poza tym mozna mieć onyxa na center lock. Nie zapłaciłbym jednak za przednią piastę 300 zł.

Napisano

mam okazje kupic komplet 535 z tarczami xt za 60zl wiecej niz komplet 525... troche mnie maja wątpliwości czy faktycznie te 535 beda lepsze? mając na uwadze że z roku na rok komponenty z Lx przechodzą do deore może akurat to będzie model 2005 lx tylko materiał może sie gdzieś różnic.. poradźcie co zrobić kupić te 535?

Napisano

mialem ten sam dylemat i kupielm 535; ale w sumie to nei wiem dlaczego... moze dlatego ze orginalne tarcze od 525 sa paskudne? mi sie wydaje ze 535 raczej beda tak samo dobre jak 525; konstrukcyjnie sa ta w koncu podobne hamulce;

Napisano

Możesz umieścić fotkę tych pętli przy kierownicy, jestem ciekaw jak to rozwiązałeś?

oto fotka petli: dsc032185oj.th.jpg

To napisz jeszcze coś moze o tym hamulcu. Im więcej opinii tym lepiej.

jak na razie to przejechalem nimi za maly dystans zeby powiedziec cos wiecej o nich ponad to co juz napisalem; klocki sie juz powoli docieraja, rozgiolem sprezynki oraz popuscilem hamulce i juz nie obcieraja; tylne kolo blokuj sie bez problemu z reszta tak samo jak i przednie; klamki calkiem wygodne; szkdoa ze sam korpus klamki nie jest czarny; jesli masz jakies pytanai to wal; postaram sie odpowiedziec;

Napisano

Dużo mocniej hamują od zwykłych v-brejków?

Napisano

Dużo mocniej hamują od zwykłych v-brejków?

imho tak; i oferuja "inna" modulacje; taka bardziej liniowa - czyli taka ktora mnie osobiscie bardziej pasuje;

Napisano

a ja dalej nie jestem przekonany co do 535 :029: probuje ograniczyc budżet a pewnie czeka mnie jeszcze skracanie przewodów co znów jest jakieś 20zł za koło :angry: więc wyjdzie to trochę więcej niz zakładałem... chyba wezme 525 za 550 widział ktoś gdzieć taniej??

Napisano
chyba wezme 525 za 550 widział ktoś gdzieć taniej??

Ja widziałem 535 za 530 zł - link

Może jednak sie skusisz na 535? :mrgreen:

Kurde teraz zauważyłem że to bez tarcz...

Taniej niż 550 zł było w bike-center.pl ale już nie mają. Chyba wszystko sprzedali...

Napisano

na cultbikes wypatrzyłem 525 za 529zl z przesylka takze to jest moj typ na ktory sie zdecydowalem,jak 525 nie bedzie dawalo sobie rady w co wątpie przy moim 68kg i amatorskim podejsciu z nutka rywalizacji w maratonach bedzie git a jak nie to sie sprzeda i kupi moze hfx9 :P

Napisano

fotki 535 z tarczami od xt

Gdzie je kupiłeś? Moze od extreme shop? Po czym da sie rozpoznać tarcze xt? Są podpisane? Jaki to dokłanie model?

A moze jakieś opinie o hamulcu Deore 555 i 556 ktoś by napisał.

Napisano

555 były kiedys testowane przez bB (bikeBoard) wyszly w tescie lepiej niz 525 modulacja 6,7 na 10pkt siła 5,4 na 10pkt i ergonomia klamki 4,5 na 5... zreszta na tym forum juz czytalem za 555sa lepsze... a ja chyba sie szarpne na hfx9 :twisted: raz sie zyje :030:

Napisano

Gdzie je kupiłeś? Moze od extreme shop? Po czym da sie rozpoznać tarcze xt? Są podpisane? Jaki to dokłanie model?

A moze jakieś opinie o hamulcu Deore 555 i 556 ktoś by napisał.

kupilem od kolesia co sie ukrywa na allegro pod nickiem focusTM; tak, tarcze sa podpisane;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...