Skocz do zawartości

[opony] Kross Hexagon v4 - pomoc w wyborze

m2sc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym zakupić tylną oponę, gdyż obecna jest zużyta. Jak rozumiem lepiej wymienić opony parami, więc będę chciał zakupić dwie opony. Jeżdżę 80 % asfalt , 20 % leśne ścieżki, żadnego ciężkiego terenu. Czasem muszę ostro hamować na asfalcie, więc przydałoby się coś z dobrą przyczepnością , mój budżet jest skromny i wynosi 100 zł na dwie opony - co polecacie ?

Napisano

W takiej cenie i zastosowaniu trzeba szukać semi-slicków, 100 zł za komplet to też niezbyt dużo ale za tą cenę dostaniesz Conti Race King 2.2 - link, opony wszechstronne i szybkie na asfalcie, polecam szczególnie wersję 2.2 gdyż w stosunku do 2.0 posiadają mniejsze opory toczenia(o dziwo!) oraz lepsze ze względu na duży balon tłumienie nierówności.

Napisano

Nie, trzeba wymienić cztery bo na jednej osi muszą być takie same :) .

Sorki, nie powstrzymałem się.

A poważnie to wymieniasz które chcesz, w zależności od zużycia/chęci/stylu jazdy. Nie ma obowiązku zmiany kompletu "bo tak".

Napisano

Nie, trzeba wymienić cztery bo na jednej osi muszą być takie same :) .

Sorki, nie powstrzymałem się.

A poważnie to wymieniasz które chcesz, w zależności od zużycia/chęci/stylu jazdy. Nie ma obowiązku zmiany kompletu "bo tak".

To się uśmiałem, mam nadzieje,ze inni forumowicze również. Zauważ, że nie pytałem czy trzeba zmienić obydwie opony tylko czy "lepiej" jest to zrobić.

Co do drugiej propozycji nazwa sugeruje jakby robiła je firma od kosmetyków :D Sprawdziłem i jest to jednak "oriflamme" uff

Dziekuję za obydwie propozycje :)

Napisano

Pomyslałem żeby sobie kupić oponki tylko na asfalt ( a na piach jakeis inne w przyszlosci) - budzet taki sam - powiedzmy do 100 zł - co polecacie ? / jaki najmniejszy rozmiar wejdzie do hexagona v4 na standardowych obreczach ?

Napisano

Dołączam się do pytania, mam do wydania 100-120zł za komplet opon. Jeżdżę 70% asfalt i 30% utwardzone ścieżki, las, szutry. Potrzebuje opony o niskich oporach toczenia, obecnie założone mam jakieś no name 26x2.1, myślałem nad Kenda Karma 2.0 albo Maxxis Wormdrive 1.9, jak te oponki sprawują się na asfalcie? Może macie inne propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...