szczodros Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam. Jestem tu nowy więc jakby coś źle to proszę o przeniesienie do poprawnego działu. Otóż mój problem polega na tym, że nie mogę wyregulować przerzutki z tyłu. Kaseta jest 7 biegowa, przerzutka też (wszystko oryginalne jak było) i albo mogę mieć 1, 2, 3, 4, 5, 7, (po wrzuceniu 6 wskakuje od razu 7, z 7 na 6 nie reaguje przerzutka na zmianę biegu) albo 1, 2, 3, 4, 5, 6 (ograniczenie śrubą H zasięgu przerzutki). Nie wiem co zrobić aby mieć wszystkie biegi. Modelu nie określę bo nigdzie nie pisze. Rower ma naklejki "SANTOSA" i ma około 7 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 po wrzuceniu 6 wskakuje od razu 7, z 7 na 6 nie reaguje przerzutka na zmianę biegu Trzeba pokręcić baryłką a dokładniej jeżeli nie wskakuje ci na 6 trzeba ją dokręcić. Tuturial jak to zrobić przesyłam tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ciekawa sprawa jeszcze się nie spotkałem z takim problemem,być może manetka zmiany biegów sfiksowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczodros Napisano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Było regulowane i nic nie dało. Zębatka nie jest uszkodzona (6). Przy 7 dwa leżące naprzeciw siebie zęby są ścięte pod kątem 45* (nie wiem czy tak było czy nie), może to jest winne?| Na manetce wszystko wchodzi jak powinno (z wyjątkiem tego, że można od razu z 7 na 5 wskoczyć [odwrotnie nie] - ale tak było od początku i było oke). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Przede wszystkim linki i pancerze. Poza tym możesz mieć gdzieś za duże luzy żeby dać radę to precyzyjniej wyregulować. Jak masz wątpliwości to daj zdjęcia tych zębów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.