Skocz do zawartości

[Przerzutka] Deore - problem ze śrubą

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałbym się poradzić jak usunąć śrubę mocującą przerzutkę ? używam imbusa i kręci się w kółko, rozumiem są tam jakieś zabezpieczenia typu pierścienie seagera ? jedną taką blokadę ściągnąłem ale dalej nie chce wyjść.

Pozdrawiam.

Napisano

Po zdjęciu owego zabezpieczenia powinno już wyjść.Tam nie ma w środku gwintu dalej tylko tuleja ślizgowa,trzeba to wybić poprostu tę śrubę. :thumbsup: tylko nie sklep gwintu. B)

Napisano

Witam,

chciałbym się poradzić jak usunąć śrubę mocującą przerzutkę ? używam imbusa i kręci się w kółko, rozumiem są tam jakieś zabezpieczenia typu pierścienie seagera ? jedną taką blokadę ściągnąłem ale dalej nie chce wyjść.

Pozdrawiam.

Trochę za mało podałeś szczegółów,ale domyślam się że chodzi o tylną przerzutkę a dokładniej o mocowanie jej do haka.

Zerknij na fotkę z tego linka i to powinno wyjaśnić problem.

http://www.unibike.pl/sklep/popup_image.php?pID=3316

Po wewnętrznej stronie haka znajduje się tulejka z dwoma nacięciami i wewnętrznym gwintem, w którą wkręca się śrubę na klucz imbus nr.5 ( ta która w Twoim wypadku się kręci w koło).

Właśnie tą tulejkę należy przytrzymać kluczem bądź śrubokrętem.

Napisano

Możesz fotkę wstawić ?, jak się kręcie w kółko a nie odkręca, to pewnie gwint urwałeś.

Proszę tak to wygląda, próbowałem wybić ale nic nie idzie :(

srubka.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Nie ma mowy musi wyjść,próbuj mocniej poprzez jakiś bolec.Robiłem to wiele razy.Ta śruba stawia opór gdyż tam w środku nałożony jest na nią gumowy oring! :yes:B) Tym bardziej,że widzę tam trochę rdzy jakby.

Napisano

Nareszcie :)

Pomogło imadło u kolegi uff, zapieczone jak 100 męskich członków ;)

Dziękuję wszystkim serdecznie za zainteresowanie tematem i pomoc :)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...