baniok666 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Witam, chciałbym się poradzić jak usunąć śrubę mocującą przerzutkę ? używam imbusa i kręci się w kółko, rozumiem są tam jakieś zabezpieczenia typu pierścienie seagera ? jedną taką blokadę ściągnąłem ale dalej nie chce wyjść. Pozdrawiam.
Onyxer Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Możesz fotkę wstawić ?, jak się kręcie w kółko a nie odkręca, to pewnie gwint urwałeś.
marky5 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Po zdjęciu owego zabezpieczenia powinno już wyjść.Tam nie ma w środku gwintu dalej tylko tuleja ślizgowa,trzeba to wybić poprostu tę śrubę. tylko nie sklep gwintu.
cichy66 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Witam, chciałbym się poradzić jak usunąć śrubę mocującą przerzutkę ? używam imbusa i kręci się w kółko, rozumiem są tam jakieś zabezpieczenia typu pierścienie seagera ? jedną taką blokadę ściągnąłem ale dalej nie chce wyjść. Pozdrawiam. Trochę za mało podałeś szczegółów,ale domyślam się że chodzi o tylną przerzutkę a dokładniej o mocowanie jej do haka. Zerknij na fotkę z tego linka i to powinno wyjaśnić problem. http://www.unibike.pl/sklep/popup_image.php?pID=3316 Po wewnętrznej stronie haka znajduje się tulejka z dwoma nacięciami i wewnętrznym gwintem, w którą wkręca się śrubę na klucz imbus nr.5 ( ta która w Twoim wypadku się kręci w koło). Właśnie tą tulejkę należy przytrzymać kluczem bądź śrubokrętem.
baniok666 Napisano 28 Maja 2011 Autor Napisano 28 Maja 2011 Możesz fotkę wstawić ?, jak się kręcie w kółko a nie odkręca, to pewnie gwint urwałeś. Proszę tak to wygląda, próbowałem wybić ale nic nie idzie Uploaded with ImageShack.us
marky5 Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Nie ma mowy musi wyjść,próbuj mocniej poprzez jakiś bolec.Robiłem to wiele razy.Ta śruba stawia opór gdyż tam w środku nałożony jest na nią gumowy oring! Tym bardziej,że widzę tam trochę rdzy jakby.
baniok666 Napisano 28 Maja 2011 Autor Napisano 28 Maja 2011 Nareszcie Pomogło imadło u kolegi uff, zapieczone jak 100 męskich członków Dziękuję wszystkim serdecznie za zainteresowanie tematem i pomoc Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.