alverek Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam, Ma ktoś jakieś doświadczenie z amorkiem Fox 36 Van R 180mm na sprężynie? Mam nowy oem, podobno ma się dotrzeć i dobrze wybierać, jednak na ta chwilę całym ciężarem to chyba trudno go ugiąć nawet do 40mm (73kg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Może masz za twardą sprężynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Dokładnie tak jak pisał kolega wiesz jaką masz tam sprężynę? Sprężyny są o różnych twardościach i możesz mieć za twardą. A ile Ci się ugina jak skaczesz na jakiś hopkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Załóż sobie plastikową opaskę zaciskową na jedną goleń i będziesz wiedział ile dokładnie się ugina. Jeżeli nie wykorzystujesz skoku to masz zbyt twardą sprężynę. Sprężyny Fox mają pięć twardości: czarną, fioletową, niebieską, zieloną, żółtą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 dzieki za info, będę się dowiadywał jak z tą sprężynką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Nie wiem jeszcze jaką mam sprężynę, jednak z góry chciałem się zorientować jak by wyglądała sprawa wymiany? Na necie raczej ciężko znaleźć jakieś do kupna, czasami coś się pojawiało w allegro. Czy zostawić to dla serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Co do sprężyn i wymiany to możesz napisać do Cult bikes ale tanio na pewno nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 taniej niż u nich będzie przytyć z 15 kg ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 przytyć z 15 kg przytyć spoko, ale potem co z kondycją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 z drugiej strony szybciej będzie w dół z drugiej strony szybciej będzie w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.