Skocz do zawartości

[rower co lepsze]

sadek884

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema jak pisze powyzej mam dylemat co do wyboru roweru. Wybor padł w sumie na kross level A4 z tego roku. Powiedzcie mi jednak ,czy wart jest swojej ceny, czy moze jest cos lepszego w tej cenie. mam 169 cm wzrostu i waze 60kg. jezdze po asfalcie i po szutrze. lubie jezdzic szybko i nie nawidze zwalniac przed kraweznikami (mowie tu o podjezdzie z predkoscia 30-35km/h). Dlatego chce aby rower byl leki aby mozna go bylo latwo wybic z kraweznika i dobry amor z przodu aby kolo sie zaraz nie zgielo. aktualny rower ktory posiadam to marketowiec i dziwie sie ze wytrzymal 3 lata mojej jazdy choc tarczowka z przodu odleciala.Myslalem tez o zlozeniu roweru w podobnej cenie tylko nie wiem jakie czesci wybrac. glownie zalezy mi na dobrym amoze z przodu lekiej ramie i hamulcu z tylu poniewaz lubie tez ostro przychamowac myslalem o hydraulicznym (hamulec z przodu nie jest konieczny) no i o przerzutce bo duala nie chce a przerzutki sie przydadza do zwiekszania predkosci. to wszystko co mialem do piwedzenia o moim problemie prosze o szczere odpowiedzi poniewaz bardzo mi na tym zalezy z gory dzieki

Napisano

Od siebie mogę dodać,że zanim coś napiszesz to najpierw sprawdż przed zatwierdzeniem,bo to co tu namieszałeś to masakra. :wacko:

Co do meritum to muszę Cię wyprowadzić z wielkiego błędu i uświadomić,że przedni hamulec jest jednak bardzo potrzebny!To raz po dwa jak chcesz tylko naparzać po krawężnikach i ostro przyhamowywać to może jednak weż duala albo jakiego innego jumpera,bo dobry góral to do tego nie służy! :angry2: Po trzecie każdy Kross w swojej cenie to dobry wybór,więc śmiało możesz się zdecydować na Level A4. :thumbsup:B)

Napisano

Pewnie mial na mysli rowery do dh/fr/streetu, ktore maja po jednej zebatce z przodu i z tylu( glownie to w streecie takie wystepuja). Jak szukasz rozwiazania miedzy mtb, a dualowka to popatrz na krossa sign ds, taki funbike(przerzutki,a rama pod tricki itp.)

Napisano

Singlespeed'a maja tylko typowe dirtowki albo streetowki, wszystko poza tym czyli dual/4x/dh/fr/niektore slopestyle'owki maja przerzutke, chyba ze ktos woli poprostu singla i ma go bo tak chce. Czesto sie tez zdarza ze w dircie maja przerzutke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...