sadek884 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 siema jak pisze powyzej mam dylemat co do wyboru roweru. Wybor padł w sumie na kross level A4 z tego roku. Powiedzcie mi jednak ,czy wart jest swojej ceny, czy moze jest cos lepszego w tej cenie. mam 169 cm wzrostu i waze 60kg. jezdze po asfalcie i po szutrze. lubie jezdzic szybko i nie nawidze zwalniac przed kraweznikami (mowie tu o podjezdzie z predkoscia 30-35km/h). Dlatego chce aby rower byl leki aby mozna go bylo latwo wybic z kraweznika i dobry amor z przodu aby kolo sie zaraz nie zgielo. aktualny rower ktory posiadam to marketowiec i dziwie sie ze wytrzymal 3 lata mojej jazdy choc tarczowka z przodu odleciala.Myslalem tez o zlozeniu roweru w podobnej cenie tylko nie wiem jakie czesci wybrac. glownie zalezy mi na dobrym amoze z przodu lekiej ramie i hamulcu z tylu poniewaz lubie tez ostro przychamowac myslalem o hydraulicznym (hamulec z przodu nie jest konieczny) no i o przerzutce bo duala nie chce a przerzutki sie przydadza do zwiekszania predkosci. to wszystko co mialem do piwedzenia o moim problemie prosze o szczere odpowiedzi poniewaz bardzo mi na tym zalezy z gory dzieki
Piksel Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Nie skomentuje twojej wypowiedzi bo aż brak słów.Bierz levela i nie marudź.
marky5 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Od siebie mogę dodać,że zanim coś napiszesz to najpierw sprawdż przed zatwierdzeniem,bo to co tu namieszałeś to masakra. Co do meritum to muszę Cię wyprowadzić z wielkiego błędu i uświadomić,że przedni hamulec jest jednak bardzo potrzebny!To raz po dwa jak chcesz tylko naparzać po krawężnikach i ostro przyhamowywać to może jednak weż duala albo jakiego innego jumpera,bo dobry góral to do tego nie służy! Po trzecie każdy Kross w swojej cenie to dobry wybór,więc śmiało możesz się zdecydować na Level A4.
brt0555 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 marky5 dobrze mowi, jednak najlepiej brac z 2010/2009 taniej Ci wyjdzie i osprzetowo sa lepsze. W 2011 rowery do <2tys maja gorsze osprzety.
Lollex Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 no i o przerzutce bo duala nie chce a przerzutki sie przydadza totalnie nie moge rozkminic tego fragmentu
brt0555 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Pewnie mial na mysli rowery do dh/fr/streetu, ktore maja po jednej zebatce z przodu i z tylu( glownie to w streecie takie wystepuja). Jak szukasz rozwiazania miedzy mtb, a dualowka to popatrz na krossa sign ds, taki funbike(przerzutki,a rama pod tricki itp.)
Lollex Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Singlespeed'a maja tylko typowe dirtowki albo streetowki, wszystko poza tym czyli dual/4x/dh/fr/niektore slopestyle'owki maja przerzutke, chyba ze ktos woli poprostu singla i ma go bo tak chce. Czesto sie tez zdarza ze w dircie maja przerzutke.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.