Skocz do zawartości

[ Koło Tył ] Co Sądzicie O Takim Zestawieniu ?

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

obręcz: Double Track 24"

szprychy: DT Champion black 36 szt

piasta: w00dman bill ltc rsq ( jakos tak :P )

kaseta: sram 5.0 lub 7.0 nie wiem co bardziej sie oplaca :P

opona: jakas nie za droga np. Vee Rubber Ninia 2,6 :)

co otym sadzicie ?? :):D:):)

A ja bym nie brał czarnych szprych. Nie wiem jak Ty uważasz ale ja myśle ze za to nie warto dopłacać.

Jaka jest różnica w cenie szprych czarnych i srebrnych?

Jak kupowałem sobie szprychy dt to nie biorąc czarnego koloru zaoszczędziłem na jednym kole 48 zł.

Są jeszcze dobre szprychy firmy sapim jakby co...

Jaka jest różnica w cenie szprych czarnych i srebrnych?
U mnie w sklepie srebrna to koszt 1,2PLN, a czarna 2PLN :) Różnica - 80groszy :)

Kółko fajnie skonfigurowane, chodź czasami się zastanawiam po co każdy wwala DoubleTrack'a. Ja na razie nie mogę nic zarzucić Vuelcie Excalibur DH za 65PLN, a tu taki sprzęt, chyba że ktoś ma kasę, ale wolałbym dać np. w hampla albo amorka dać resztę "monety". Przecież 24" sameprzezsię to mocne koło będzie, a tutaj jest pytanie - czy potrzeba Ci aż taki sprzęt (obręcz) ?

Piasta: Spoko, nie będę nawet dyskutował :)

Opona: kup sobie lepsza, bo te 2,6" od Vee, to jest hańba dla wszystkich opon 2,6", bo trzyma się się jak 2,3' Vertical, albo i gorzej :)

U mnie w sklepie srebrna to koszt 1,2PLN, a czarna 2PLN :) Różnica - 80groszy :)

Kółko fajnie skonfigurowane, chodź czasami się zastanawiam po co każdy wwala DoubleTrack'a. Ja na razie nie mogę nic zarzucić Vuelcie Excalibur DH za 65PLN, a tu taki sprzęt, chyba że ktoś ma kasę, ale wolałbym dać np. w hampla albo amorka dać resztę "monety"

Double Track raz na dlugi czas :D wole dac te 140 zł imiec pewnosc ze sie nie rosadnie ;) Vuelcie mam na przodzie :P hampla nie mam tylko tylniego bo przedni juz mam tak samo jak amor :)

Opona: kup sobie lepsza, bo te 2,6" od Vee, to jest hańba dla wszystkich opon 2,6", bo trzyma się się jak 2,3' Vertical, albo i gorzej :P

ale hample i te sprawy to opona sie zdziera a szkoda wywalic np. 70 zł i jezdzic jeden sezon

Mozesz jeszcze kupic Kende Szmate, podobny wybor w tej cenie i nie jest taka balonowata ;) . Ogolnie VeeRubber nie jest taki zly, mam kumpla, ktory ma takie wlasnie na kolkach 24 i nawet nie narzeka :) . Co do hampli, to trzeba ich nie robic, chyba, ze lubisz wiesniackie popisy przed niewiadomo kim (zeby robic hample, to.... po prostu tego nienawidze)...

Mozesz jeszcze kupic Kende Szmate, podobny wybor w tej cenie i nie jest taka balonowata :) . Ogolnie VeeRubber nie jest taki zly, mam kumpla, ktory ma takie wlasnie na kolkach 24 i nawet nie narzeka :) . Co do hampli, to trzeba ich nie robic, chyba, ze lubisz wiesniackie popisy przed niewiadomo kim (zeby robic hample, to.... po prostu tego nienawidze)...

heh najpierw zloze kolo pozniej zaczne sie martwic jaka oopone wsadzic :):P bo jak na razie to opona to nie jest najwazniejszy zakup aktualnie :) bo potrzebuje jeszcze koła ramy korby suportu i paru drobych czesci :P:D:D

O przepraszam mi się dobrze jeździ na VERTICALACH .......... chodź wiadomo że to nie ideał .....
Ja nie mówię że źle, bo to bardzo dobre opony, ale jeżeli opona 2,6" ma taką samą przyczepnośc jak "niby" 2,3", to z tą "grubszą" jest coś nie tak raczej :)

• 2 tygodnie później...

A ja bym nie brał czarnych szprych. Nie wiem jak Ty uważasz ale ja myśle ze za to nie warto dopłacać.

Moim zdaniem double track na czarnych szprychach i z nową czarną oponką prezentuje się pięknie, koło wygląda jakby było wyjęte z MTX :)

Co do zestawu to może lepszą piastę jakąś np NS coaster, ale to już zależy ile masz hajsu, a co do vuelty Dh to czy ona nie jest biała?

Tu macie link do sklepu, w którym są niezłe i tanie kółka, tyle że 26", ale jak Ciebie interesuje 24" to zawsze można się dopytać: http://www.ride-zone.pl/index.php?d=katalog&k_id=21

Pozdro.

Fajne zestawionko i nawet bym jeszcze skusił się na lepsze opony :)

hehe ale chodzi o to ze tylnia opona sie szybciej zdziera itd a szkoda mi wywalic 100 zł :)

na przod sie zgodze bo sie trzmaja duzej mam Nokian NBX 2,5 ale na tyl po co lepsze ? :> :);)

Czyli chodzi o lans :P . Jeszcze raz mowie, sprzet ma jezdzic, a raczej jego wlasciciel ma jezdzic, niz wygladac. Ja osobiscie wole ogladac kolesia, co na rowerze za 1K wymiata, niz goscia, co am bika za 20K i boi sie bunny na kraweznik zrobic (znam podobny przyklad...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...