Feen Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Witam, postanowiłem zmienić w końcu napęd w swoim rowerze na 9-rzędowy. Wiele osób może powiedzieć, że lepiej kupić nowy rower niż ładować w stary rower za 1100 zł drugie tyle, ja mimo wszystko uważam, że na jedno wychodzi, a przynajmniej zachowuję ramę do której jestem dość mocno przyzwyczajony. Do rzeczy. Ze znajomym z serwisu ustaliliśmy, że najlepiej będzie władować po prostu cały napęd SLX, chciałem się upewnić, że takie rozwiązanie jest rzeczywiście dobre, czy może lepiej władować coś deore a coś np. xt. Wypiszę też mniej więcej ceny Korba Slx - 390 Kaseta Slx - 150 (no i tu dylemat bo deore kosztuje tylko 68, a z kolei xt 170) Przerzutka tył slx - 150 (za 160 widziałem xt) Przód slx - 80 Manetki slx - 160 (dużo dobrego słyszałem o manetkach xt, ale różnica w cenie jest dość spora) Piasta i łańcuchy - 200 Razem: ok 1100 zł No i pytanie czy w tej kwocie (mogę dorzucić parę złotych oczywiście) da się to jakoś lepiej skonfigurować? Nie wiem czy to się przyda, ale w sumie napiszę. Wzrost: 180 Waga: 60-65. Jeżdzę codziennie 10-20km, czasem więcej. Głównie szosa, tereny miejskie (po prostu wszędzie się poruszam rowerem), ale z czasem planuję jakiś wypad w góry. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. EDIT: Zapomniałem dodać, że rower to Merida Kalahari 575 (z tym, że parę rzeczy jest zmienionych, napęd też był już wymieniany ale na dużo niższej klasy)
mickey11 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 W swoim mam Korbe SLX Holowtec II od ok 2 lat. Przebieg ok 3000km Poprzednią LX Hollowtec II wykończyłą sie dosyć szybko. Miała luzy na łożyskach. SLX na razie 3 rok jeżdże głównie rekracyjnie 10km dziennie czasami w sobote trasa 50-70km. Spisuje się dobrze ma wzmocnione łożyska w porównaniu do tego LX na Holowtec II co miałem wcześniej. Przednia przerzutka XT bez zastrzerzeń. Tylnia przerzutka XT długi wózek elegancko przerzuca biegi. Manetki i klamki LX stare ale super chodzą 3x9 Z tyłu kaseta XT 9 rzędowa dawniej miałem LX i długo mi służyła. Łańcuch XTR. Piasta tył LX (kupiłem nowy bębenek szykuje się wymiana w niej ) a przód Joytech z uszelniaczami. Ogólnie sprzęt klasy SLX bardzo dobry pratycznie to samo co XT. Korbe mam SLX i sobie chwale.
marky5 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Ogólnie SLX jest postrzegany jako grupa Shimano z najlepszym stosunkiem cena,jakość,waga,estetyka. Wielu rezygnuje z dopłacania do XT na rzecz SLX,bo w kilku komponentach praktycznie nieodbiega jakością i wagą od XT,a cena jest jednak znacznie korzystniejsza.W tej kwesti to hyba korba właśnie jest świetnym wyborem.Z SLX mam tylko korbę i bardzo ja sobie chwalę.
Niedzwiedz1 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Nie wiem czy do rekreacyjnej jazdy warto się pakować w takie wydatki, ale jeśli chcesz, to moje rady są takie: Optymalnie: Korba, kaseta - deore Manetki, przerzutka tył - XT, manetki są znacznie lepsze od slx, a skoro w przerzutce jest tylko 10zł różnicy to czemu nie xt Przerzutka przód - deore, slx, xt, cokolwiek. Jeśli zależy Ci na wadze: taki set jak podałeś z kasetą XT Najtaniej: Weź całość deore
Gość WebMen Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Witam, --ciach-- Korba Slx - 390 Kaseta Slx - 150 (no i tu dylemat bo deore kosztuje tylko 68, a z kolei xt 170) Przerzutka tył slx - 150 (za 160 widziałem xt) Przód slx - 80 Manetki slx - 160 (dużo dobrego słyszałem o manetkach xt, ale różnica w cenie jest dość spora) Piasta i łańcuchy - 200 Razem: ok 1100 zł No i pytanie czy w tej kwocie (mogę dorzucić parę złotych oczywiście) da się to jakoś lepiej skonfigurować? Nie wiem czy to się przyda, ale w sumie napiszę. Wzrost: 180 Waga: 60-65. Jeżdzę codziennie 10-20km, czasem więcej. Głównie szosa, tereny miejskie (po prostu wszędzie się poruszam rowerem), ale z czasem planuję jakiś wypad w góry. - Korba SLX Hollowtech II może być , - Kaseta postawił bym na XT (CS-M770) gdyż sam taką posiadam warto dopłacić (ja przejechałem 4300km)i wymiana koronki 11T - Przerzutka tył XT warto założyć XT u mnie jest starszy model (RD-M750), bo w końcu to trzyma i kieruje łańcuchem (przebieg 5000km) - Przód SLX - Manetki SLX, myśle że tu wystarczą ci te właśnie manetki w poprzednim moim rowerze miałem LX (Rapid Fire) kultura pracy, - Piasta tył ja mam u siebie Deore FH-M510, miałem zakładać LX (FH-T660), ale stwierdziłem że obecna Deore jeszcze działa b.dobrze, i nie zakładałem LX (jest do sprzedania LX FH-T660) Ja zakładać to już lepiej LX niż Deore, ja bym ta założył. Ogólne SLX porządne parametry do ceny.
Sonix Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Zobacz sobie ofertę -KLIK- napisz do niego może jeszcze ma.
Feen Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Dzięki za uwagi. Co do ładowania w jazdę 'rekreacyjną'. Nie mam samochodu i nie cierpię mpk, dlatego moim zdaniem warto władować w mój środek transportu tyle kasy ile bym w 3 miesiące na benzynę wydał. Zmienić napęd na pewno chcę, w tej chwili 3x7 mi po prostu nie styka, jeżdżąc cały czas na 3x7 kręcę jak szalony i jadę max 40, może 50 z górki A jak już zmieniać to raczej na coś co ma najlepszy stosunek jakość/cena i tak jest zdaje się w przypadku SLX. Wezmę z pewnością pod uwagę to co napisaliście i czekam jeszcze na ew. wskazówki. Co do zestawu 3x10 za 950 to podejrzewam że dobry deal. Jakieś opinie o tych częściach?
lukaszs Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 ja proponuje korba Deore m-590 zaoszczędzisz koło 120zł kaseta SLX mam i jest bardzo dobra - łańcuch hg-73(dojeżdżam czwarty jestem zadowolony) przerzutka raczej XT nie wielka różnica w cenie przerzutka przód to spokojnie Deore wystarczy ale SLXa miałem i jest również warta polecenia manetki zdecydowanie XT dla mnie "bomba" chcesz wymienić też piasty?? tu masz całość!!! http://allegro.pl/zestaw-shimano-2011-slx-i1620222652.html
Feen Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Korba Deore zdaje się dużo cięższa nie? W tym zestawie korba niestety jest 42, ja chciałbym blat minimum 44...
lukaszs Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 jest około 100 gram różnicy ...za 120zł :-) blat zawsze możesz wymienić(ale 42 w góralu chyba wystarczy - ja swojej 44 prawie nie używałem)a cena jest chyba całkiem zachęcająca....
Feen Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Mam w tym momencie 42 i tak średnio mi styka. Na płaskim jeszcze w miarę, natomiast z górki pedałować się nie da
adis001 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Ja proponuje tak: przerzutka P -deore Przerzutka T- xt korba deore/slx kaseta deore łańcuch deore manetki xt
Niedzwiedz1 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Już kilka zestawów 3x10 przewinęło się w linkach, a pytanie było o 9 rzędów... Zmienić napęd na pewno chcę, w tej chwili 3x7 mi po prostu nie styka, jeżdżąc cały czas na 3x7 kręcę jak szalony i jadę max 40, może 50 z górki Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że Vmax nie zależy od ilości zębatek.
Minor Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Pośrednio nie zalezy, ale ja coś czuje że on ma wolnobieg, czyli ostatnia koronka to 15 albo 14 nie pamiętam. Jak dopadnie kasete to bedzie 11. A ten zestaw za 950zł to niezła sprawa:) Kupujesz że sklepu, wiec formalnie gwarancja. Jak bym miał kasę to z całą pewnością bym nabył.
crashbash1 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Trochę drogo masz te komponenty. Używam zestawu - korba SLX, przerzutka przód i tył SLX, manetki SLX, kaseta hg-50, łańcuch hg-53 i mogę polecić. Naprawdę dobry zestaw w dosyć przystępnej cenie, wszystko działa tak jak powinno i ładnie wygląda.
Mod Team mrmorty Napisano 26 Maja 2011 Mod Team Napisano 26 Maja 2011 Na Twoim miejscu brałbym: kasetę deore(plus dwa łańcuchy) manetki slx przerzutkę XT przednią przerzutkę deore albo nawet alivio(tu precyzja nie jest tak ważna, a alivio spokojnie da radę) korba deore zostaje trochę kasy na różne akcesoria
Lumperator Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Ja bym jednak wolał mieć już przerzutkę SLX, a manetki XT. Po prostu manetki XT są zdecydowanie lepsze, natomiast przerzutka zmienia dokładnie tak samo. Miałem u siebie zmieniarkę SLX, XT i teraz XTR. Różnice są bardzo małe, praktycznie żadne.
Piksel Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 ja proponuje korbę deore, bo nie ma sensu dopłacać 150zł za 90kilka gram mniej kaseta deore 2 łańcuchy srama zmieniaj co 500km manetki xt przerzutka slx przód deore spokojnie wystarczy Lepiej wziąć tańszą korbę i przerzutki, niż gorsze manetki.Na manetkach odczujesz o wiele większą różnicę.Taki mały oftop można jeszcze bardziej ciąć koszty biorąc manetki alivo, sam mam w zimówce i sobie chwale, fajne manetki w dobrej cenie, największym minusem jest brak systemu instant relase, chociaż z drugiej strony tegoroczne xt też już go nie posiada...
M333 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 W tym zestawie korba niestety jest 42, ja chciałbym blat minimum 44... Blat 44T w porównaniu do blatu 42T pozwala przy tej samej kadencji uzyskać prędkość o jakieś 4% wyższą. Dla porównania: 42T->50km/h, 44T->52km/h. Jeżeli nie posiadasz licznika to jest to różnica niezauważalna. To jest kwestia kluczowa, a nie rozwodzenie się czy korby ważą 100g więcej czy mniej. Jeździsz prawdopodobnie z niską kadencją. Ja polecę korby o większych tarczach. Zintegrowane 26-36-48 bądź octalink alivio 28-38-48. Reszta osprzętu zwykłe deore (przerzutka tylna w wersji shadow). Dopłacić warto jedynie do manetek xt sl-m770. Napiszę to jeszcze raz: zauważysz różnice w pracy manetek w takiej użytkowo-turystycznej jeździe. Zysku 200-400g śmiem twierdzić, że nie odczujesz. Jak dobierasz sprzęt to nie szukaj komponentów w danym przedziale cenowym. Szukaj części dostosowanych do danego stylu jazdy. Wyższy numer (wyższa grup) rzadko kiedy idzie w parze z wzrostem trwałości. Waga-tak, sztywność-podobno tak, wygląd- być może, trwałość niekoniecznie.
Piksel Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 łańcuch deore deore? za 30zł więcej ma o niebo lepszego srama
Niedzwiedz1 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Co w tym łańcuchu srama takiego dobrego? Wszędzie opinie, że jak z plasteliny, a spinkę dokupi sobie za <10zł.
lukaszs Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 ja łańcuch mam schimano ale spinki zawsze sram!!! dla mnie najlepsze.
tenjin Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 spokojnie możesz wziąć gorszą przednią przerzutkę, co do tylniej to ja bym brał slx (ten tani xtek jest pewnie starszym modelem nie w wersji shadow, która ma tą zalete, że nie obija sie podczas jazdy) Jak piszą wyżej opłaca się mieć dobre manetki, z tym ze SLXy dają już rade na Twoje potrzeby (przynajmniej odnośnie tego co napisałeś o stylu jazdy) i jak wezmiesz kasete SLX to opłaca sie do niej wziać 2-3 łańcuchy i zmieniać co 500-800 km. łańcuch ja bym wział srama bo ma spinkę (chyba,że są nowe spinki shimano,które nie sa już takim syfem ).
Feen Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi, ciężko by mi było odpisać na każdy post dlatego napiszę po prostu co wywnioskowałem z Waszych wypowiedzi. Po pierwsze, policzyłem na szybko ilość zębów najmniejszej zębatki z tyłu i rzeczywiście jest to 14-15 (nie liczyłem dokładnie nie ma czasu, w pracy siedzę ), także rzeczywiście to może być kwestia decydująca. Także może rzeczywiście blat 42-44 mi starczy jeżeli z tyłu będzie zębatka 11. Po drugie, wiele osób napisało, że warto dopłacić do manetek xt, wydaje mi się, że oprócz lepszej kultury pracy jest to najtrwalszy element napędu także chyba warto trochę dopłacić. Z kolei korba powinna wystarczyć deore. Tak więc zestaw na teraz wyglądałby tak: Korba Deore Tył slx Przód Deore Manetki XT Piastę kolega z serwisu chce wsadzić novateca, nad łańcuchem jeszcze pomyślę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.