pedro_47 Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Poza oryginalnymi na rynku pojawiły sie juz dawno rozmaite zamienniki. Jakie spostrzeżenia macie co do ich jakości tj. siły hamowania, zywotności, modulacji. Przeszukałem forum w poszukiwaniu takiego tematu i znalazłem tylko info o klockach do V'ek. Jak ma się ich siła do oryginalnych, czy są tańsze. Ja miałem juz dwa komplety klocków BBB (jeden w Hayesie mechanicznym a drugi w Magurze) i nie mam najlepszego zdania o nich. Jak sie docieraja wydają się spoko ale wyczuwalne jest jakby "bulkanie" i pulsacyjne blokowanie tarczy przy mocnym scisku i duzej predkosci. Oryginalne półmetalowe klocki Hayes okazuja sie lepsze od BBB. Zaś jakieś 1,5 miecha temu kupiłem oryginalne klocki do Magury "perforamance" i jestem nie do końca zadowolony. Siła wzrosła ale nie jakoś radykalnie a fakt że po kilku przejażdżkach zostało mi 2/3 tych klocków (100zl, rabacik mi dali ) jest niezbyt pocieszający. Interesuja mnie szczególnie takie firmy jak Kool Stop, Jagwire, Aztec, Accent itp... Chyba że znacie jakąś firme robiącą klocki z okładziną stalową-spiekaną? Firmowe klocki do Avidów właśnie te stalowe są rewelacyjne. Dobra sie rozpisałem... Mam nadzieje że temat się rozwinie i dowiem sie czegoś ciekawego Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Mowi sie ze opinia jest jak du** - kazdy ma swoja ale slyszalem bardzo duzo malopozytywnych opinii o klockach ebc - a ani jednej pozytywnej - to faktycznie marnie o nich swiadczy. Sam natomiast rozmawialem z gosciem w sklepie o zamiennikach do moich avidow - mocno odradzano mi produkt kool stopa - dlatego ja sam jak wykoncze swoje okladziny - kupuje kolejne - avida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro_47 Napisano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Dzisiaj o 17 włożyłem do mojego Hayesa mechanika klocki z Avida(mam je darmowo ze sklepu gdzie leżały bo właściciej je zalał olejem i kupił nowe) wyszorowałem je w płynie do naczyn, potem Cilit Bang i bez docierania hamuja rewelacyjnie. Chce takie do Magury wrrrrrrr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.