Skocz do zawartości

[opony] Gumy Kellys- czy wadliwe?

kulus018

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kupilem rower kellys axis classic w którym były zalozone opony KELLYS Softline skinwall 40-622 (700x38C) ReflectiveLine. kupilem go u mnie w miescie i dojechalem nim spokojnie 5 km do domu. na drugi dzien wyciagam go z garazu i patrze a tam pana. no wiec napompowalem powietrze i pojechalem w podroz gdzie po przejechaniu 10km tak nagle znow pana. czy to mozliwe ze kellys produkuje wadliwe opony detki czy nie wiem moze wentyle sa wadliwe a moze sprzedawca cos zle zalozyl?

Napisano

Oskarżać producenta, że się gumę złapało dobre :icon_mrgreen::icon_mrgreen::icon_mrgreen:

Brat ma Kellysy Kobry. Pieruńsko ciężkie. 600-700g według mnie. Mimo, że to semi slicki, to udało mi się w zimę awaryjnie na nich dojechać do kolegi :icon_mrgreen:

A jako, że ty masz rowerek nie terenowy i nie ścigasz się, to nie przejmuj się gumami, tylko je zdzieraj i za kilka tys. km kupisz lepsze. Uważaj na krawężniki itp. i dbaj o dobre ciśnienie. Przy takiej szerokości myślę, że ~5bar to rozsądne ciśnienie na asfalcik. :icon_wink: O ile oponka na takie pozwala. Możliwe, że pozwala na max 4 bary(60psi)

Napisano

Najprawdopodobniej masz dziurawą dętkę (mała dziurka) po napompowaniu powietrze pomalutku ucieka. Zdejmij oponę i przyklej łatkę/wymień dętkę.

A przy okazji sprawdź w oponie, czy od środka nie ma wbitego jakiegoś szkiełka,kolca. Jak zostawiasz coś wbitego w oponę to znowu czeka Cię powtórka z klejeniem.

Napisano

fakt przebilem oponke;p zwracam honor sprzedawcy tylko dziwi mnie to troszke ze zaraz po przejechaniu 5km na nowym rowerze ale dzieki wszystkim za pomoc, zaraz zabieram sie za sklejanie i w droge:)

Napisano

Ta guma to produkt kendy obrandowany na potrzeby kellysa - swoje wyrzuciłem po około 800 kilometrach, po takim przebiegu nabawiły się wielu pęknięć gumy i w kilku miejscach można było popatrzeć sobie przez oplot.

Jakby co - polecam Schwalbe Hurricane ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...