Maniusss Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Cześć, jako że robi się ciepło postanowiłem wyciągnąć rower z komórki. Jednak po pierwszej jeździe dostrzegłem, że coś dzieje się z przednią przerzutką. Mianowicie linka zmieniająca przerzutkę pękła. Chciałem ją wcisnąć jakoś pod śrubę, jednak gdy chciałem odkręcić trochę śrubę to zmieniała ona numer przerzutki (z 1 na 2). Czy jest jakaś możliwość naprawy? Poniżej dam zdjęcie przerzutki przedniej i mam nadzieję, że coś dostrzeżecie. Pozdrawiam. http://fooh.pl/obrazek/be3d8b32f9bb79d4ab8aa2ae7d26c7ef_Zdjecie0315.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 1. ze zdjęcia nic nie wynika, bo nic sensownego nie widać. 2. nie napisałeś w którym dokładnie mmiejscu pękła linka. 3. ja bym kupił nową linkę, wyciągnął starą, założył nową tak jak szła stara, zamocował pod śrubą trzymającą. Musisz pamiętać by manetka była w położeniu odpowiadającemu ustawieniu przerzutki nad najmniejszą zębatką przy korbie. Łańcuch też musi być zrzucony na najmniejszą zębatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkas97 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jeszcze bym dodał że z opisu nic nie wynika... Jak linka pękła to kup nową za 3 zł, zamontuj tak jak starą, i wyreguluj dobrze przerzutkę. Poradników jak wyregulować jest "od groma".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniusss Napisano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dobra, dorwałem aparat i zrobiłem ładniejsze zdjęcia. Mam nadzieję, że widać wszystko.: Przerzutka - http://fooh.pl/obrazek/c76d814fbcb74740c2a71b451688dc98_DSC01476.JPG Linka rozerwana: http://fooh.pl/obrazek/7f2ee9f4fb9da396b3c8f015fe6a87f1_DSC01477.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Wymień linkę a potem reguluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Przecież dostałeś odpowiedź, nic więcej nie potrzeba: Jak linka pękła to kup nową za 3 zł, zamontuj tak jak starą, i wyreguluj dobrze przerzutkę. Poradników jak wyregulować jest "od groma".... Dodałbym jeszcze, żebyś sprawdził czy linka przesuwa się swobodnie w pancerzu, jeśli nie to wymień pancerze. Możesz się szarpnąć na linkę szlifowaną nierdzewną, będzie kosztowała mniej niż 10zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniusss Napisano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Wybiorę się do sklepu rowerowego tylko czy mam podać model przerzutki, czy pójść ze starą i kupić taką samą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Masz kupić linkę do przerzutki. To wszystko. O nic więcej Cię nie zapytają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniusss Napisano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Przed chwilą chciałem zdjąć linkę, jednak nie wiem jak. Zdjąłem pokrywę i nie wiem jak dalej mam ją wyjąć? Fotka 1 Fotka 2 Fotka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Musisz wypchnąć tą metalową końcówkę, która jest zakończeniem linki w manetce. Jak to zrobisz, przekładasz przez otworki nową i po zabawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniusss Napisano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Nie da się jej wypchnąć końca, ponieważ jest tam otwór wielkości linki więc końcówka nie przejdzie. Fot 1 Fot 2 I gdy już zdejmę tą linkę lub ktoś mi pomoże to jak mam ją zamontować. Podejrzewam, że muszę ją 'zahaczyć' jakoś za śrubę, za którą trzyma klucz na fot 4. Fot 3 Fot 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Co na to kot? Wyciągnij starą linkę w jedynym kierunku, w którym da się ją wyciągnąć. Chłopaki wyżej wszystko opisali, jaśniej się chyba nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniusss Napisano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Jeżeli pociągnę w czarną stronę to nie przejdzie czarny element na lince (http://fooh.pl/obrazek/7f2ee9f4fb9da396b3c8f015fe6a87f1_DSC01477.JPG) a jak w czerwoną to końcówka linki nie wyjdzie ;] http://fooh.pl/obrazek/c2d7e858c63c4b6092d501f0f7e85003_c2412fa0241278268d73b7dac48f989c_DSC01498.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Obetnij pouszkadzane końcówki i ciągnij w czarną. A przy zakładaniu nowej niech Ci kot przytrzyma . PS: Jaki czarny element?!? Chodzi Ci o pancerz??? A masz już nową linkę? Porównaj i znajdź x szczegółów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Chyba już po pierwszym poście, a najpóźniej po tym: Wybiorę się do sklepu rowerowego tylko czy mam podać model przerzutki, czy pójść ze starą i kupić taką samą? powinniśmy zasugerować wymianę linki w serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.