golarz Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam, widział ktoś może, gdzie można zamówić taką śrubę u nas w pl ? Link Zamówiłem sobie zacisk i klamke, a przewód wziąłem od vincere. Na złość się okazało, że śruba , która była z przewodem nie pasuje. Gwint w zacisku jest na tyle nietypowy (gwint 7mm, normalnie niby jest 6mm), że w serwisie nie dali rady nic innego dobrać. Nie uśmiecha mi się kupować oryginalnego przewodu, tylko dla jednej śruby. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jesteś pewien, że gwint nie jest calowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Rozumiem, że poprzez gwint calowy, masz na myśli gwinty, w których średnice określa się w calach, a nie w mm. Jeśli nie, to mnie popraw. Powiedzieli mi w serwisie, że niby 7mm, ale faktycznie gwint może być calowy. Czekam cały czas na odpowiedź od Vincere, bo miel spróbować coś załatwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Tak, chodzi mi zdecydowanie o szereg calowy , może powinienem napisać "imperialny", choć żadne określenie nie jest poprawne do końca. Najbliższe z tak drobnych to gwinty UNC i UNF. Jeśli jest większy od M6 to może 12-28UNF albo 12-24UNF, nie wiem do końca który jest typowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Skończyło się na tym, że musiałem kupić przewód dla śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.