Skocz do zawartości

[obręcz] nowa, wykrzywiona

sznib

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Dziś kupiłem nowa obręcz. Zaplotłem i podczas centorowania zauważyłem że na odcinku kilku cm obręcz jest wykrzywiona tak że ma mniejszą szerokość.

koloooo.jpg

Da się z ty6m jeździć czy oddać obręcz? Nie chce mi się znowu rozplatać :(.

• Mod Team

Jak już to niespecjalnie. W pon. gostek zamówił, dziś byłem i akurat przyszedł towar. Przy mnie wyciągnął ją z pudła. Nie wiem czy w transporcie się uszkodziła czy wada fabryczna. Cóż, demontuje koło i jutro idę oddać. Kolejne kilka dni bez roweru i tyle pracy na nic...

No z tym to już jest różnie zależy od sprzedawcy jedni przyjmą reklamację bez problemu inni będą próbować się wymigać i całą winę zwalić na klienta. Na Twoją niekorzyść jest jeszcze to że obręcz posiada już ślady montowania.

• Mod Team

No i dlatego boję się co z tego wyjdzie. Rower niesprawny juz kilka dni, myślałem ze wczoraj złoże i będę jeździł, a tu takie coś :(.

Jest jeszcze jedna rzecz, obręcz kupiłem o 14.40 (godz. jest na paragonie), temat tutaj założyłem jak widać o 15.30. Chyba nikt normalny nie sugerowałby że w ciągu 50 minut zdążyłem wrócić do domu (kilka km), zapleść koło, nacentrować, założyć opaskę, detkę oponę, zamontować do roweru, pojechać gdzieś gdzie bym niby mógł tak tą obręcz załatwić, wrócić, ściągnąć koło, oponę, dętkę i opaskę, założyć koło do ramy i zrobić zdjęcie?

Na Twoją niekorzyść jest jeszcze to że obręcz posiada już ślady montowania.

Tak, tyle ze od wewnętrznej strony obręczy nie widać tego defektu, i zaplatając nie mogłem go zauważyć. Dopiero jak założyłem koło do centrowania to zauważyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...