Skocz do zawartości

[Tylne koło] do 300zł

bigfoot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Musze złożyć koło tylnie waga 90kg wiec coś co trochę wytrzyma .

Jazda głównie Miasto, lekki teren raz w roku jakis tygodniowy wypad w góry.

Nie musi by to koło super lekkie kosztem masy. Wole mniej centrowania a kilka więcej gram:)

Jaka piasta więcej wytrzyma novatec F062 vs Shimano XT - im więcej czytam tym mniej wiem.

http://www.centrumrowerowe.pl/002882/Novatec-F062_SB_piasta_tylna/Produkt.aspx

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_piasta-tylna-deore-xt-fh-m770-SHIMANO.html?PT=53162067&PZTA=8&HNT=T&PD=53010517&WSZDZ=T

Chyba że jest coś o niebo lepszego w niewiele wyższej cenie?

Felga też mam dylemat kompletnie nie wiem co wybrać

Alex Dm24 / alex dh19/ mavic xm 317

do tego szprych dartmoor i nyple :)

Mm dylemat co do piasty i felgi bo szprych chyba wytrzymają ;)

Napisano

Polecam piastę XT sprawdzone,bezkompromisowe piasty,oś 15 mm,mam trzeci sezon,pozatym znacznie lżejsza od tej Nowatec coś ze 100gram.Co do obręczy w zupełności wystarczą Mavic XM317,miałem je trzy sezony.Piszę w zupełności wystarczą gdyż z tych co rozpatrujesz są najlżejsze. :thumbsup:

Napisano

Mówicie że mavic wytrzyma ? Bo przegladając różne fora można znaleźć wpisy że to obręcz raczej dla lekkiej osoby .

Piasta chyba faktycznie padnie wybór na XT

• 4 miesiące temu...
Napisano

Witam. Podepnę się pod temat. Poszukuję koła do roweru ze sztywną ramą. Piasta pod tarczę na 6 śrub. Waga 90+ kg. Do XC/AM. Czesto podczas zjazdów po korzeniach czy innych leśnych ścieżkach zdarza się i coś skoczyć :)

Cena, sam nie wiem, koło ma być wytrzymałe. Waga to mniej istotna kwestia :) Lecz można uznać, że okolice 300zł za koło (tylko tył chcę zmienić).

Napisano

To ja może zaproponuje:

Piasta Rival KDF24 4 lozyska maszynowe, wytrzyma wiele.

Szprychy Sapim force

obrecz alexrims dh19

całosć razem 266zł

Koło zrobione na mocnych szprychach które wiele wytrzymają, mocnej obręczy i pieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...