Skocz do zawartości

[malowanie] Korona widelca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś próbował przemalowywać koronę amortyzatora przedniego? Obecnie mam całą czarną Rebę i zastanawiałem się nad zmianą koloru na biały ale w grę wchodziłoby również malowanie korony, przemalowanie goleni dolnych mi nie wystarczy :) Problem leży w tym, że obawiam się o stan goleni górnych po takim zabiegu. Wszelki sugestie i pomoce są mile widziane.

Napisano

A co ma malowanie korony amora do stanu goleni?Osobiście przemalowałem dwukrotnie swego całego SID-a,również był czarny ,potem srebrny teraz granatowo,ciemno szary i meteliczna grafitowa głowica! :woot::icon_mrgreen::teehee:

Napisano

Nie ma co usuwać starej powłoki.Ja użyłem lakieru akrylowego samochodowego czyli szybkoschnącego,kilka cienkich warstw na stary powłokę która de facto zastąpiła podkład oczywiście po pożądnym zmatowieniu bardzo drobnym papierem i mocnym obszlifowaniu jeśli były jakieś głębsze pocharatania.Golenie górne i rurę sterową zasłoniłem papierem obklejając taśmą klejącą. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...