ulvgar Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Czy ktoś próbował przemalowywać koronę amortyzatora przedniego? Obecnie mam całą czarną Rebę i zastanawiałem się nad zmianą koloru na biały ale w grę wchodziłoby również malowanie korony, przemalowanie goleni dolnych mi nie wystarczy Problem leży w tym, że obawiam się o stan goleni górnych po takim zabiegu. Wszelki sugestie i pomoce są mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 A co ma malowanie korony amora do stanu goleni?Osobiście przemalowałem dwukrotnie swego całego SID-a,również był czarny ,potem srebrny teraz granatowo,ciemno szary i meteliczna grafitowa głowica! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Malowanie może nic ale trzeba starą powłokę usunąć. Mogę liczyć na jakąś poradę jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Nie ma co usuwać starej powłoki.Ja użyłem lakieru akrylowego samochodowego czyli szybkoschnącego,kilka cienkich warstw na stary powłokę która de facto zastąpiła podkład oczywiście po pożądnym zmatowieniu bardzo drobnym papierem i mocnym obszlifowaniu jeśli były jakieś głębsze pocharatania.Golenie górne i rurę sterową zasłoniłem papierem obklejając taśmą klejącą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Polecam kupić taśmę malarską do maskowania, lepiej się trzyma niż klejąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Taśma to podstawa Sądzicie, że lepiej malować na starą powłokę czy też ją usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Efekt mojej pracy wraz z krótkim opisem pod zdjęciem http://www.bikeaction.pl/forum/gallery/image_page.php?album_id=10&image_id=24966&sid=d9e2b3e4c9ace0ae3037c8d40dfb3db3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Robi wrażenie. Jak będę już miał wszystko przygotowane to się zgłoszę o więcej porad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.