WCS Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 jak w temacie - które haki są lepsze i do jakiego stylu jazdy, które wytrzymalsze i czym sie ogólnie rożnią? jeśli już taki temat był to sory ale szukałem i nie znalzałem. mile widziane linki
bialykom Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 z tego co wiem to poziome sa do streetu, przydaja sie rowniez przy ostrym kole. chodzi glownie o naciag lancucha przy singlu, czyli pojedynczej zebatce z tylu, bez przerzutki. tak mi sie wydaje pewnie ktos mnie poprawi badz 'dopelni' LOL
Puma [JFK] Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 Poziome są ogólnie lepsze przy ostrzejszej jeździe bo jak to kumpel ujął "koło ci nie wyleci"
WCS Napisano 28 Grudnia 2005 Autor Napisano 28 Grudnia 2005 ale przecież można montować przerzutke przy poziomych? do singli z tego co wiem są np. ramki NS. a jak nazwać coś takiego? :glare: czy takie haki na zdjęciu niżej sie sprawdzają?
bialykom Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 oczywiscie, ze mozna, ale jak jej nie masz, to latwiej naciagnac lancuch, nie trzeba go skracac.
Kywak Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 Tak naprawde, to poziome haki przydaje sie tylko przy singlu, no i mozna je rozwiercic .
Marc1n Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 Poziome haki - możliwe naciąganie łańcucha bez posiadania napinacza, możemy regulować długość tylniego trójkąta jak nam się podoba. Pionowe haki - koniecznośc posiadania napinacza, nie można regulować długości tylniego trójkąta. taka analogia...
Kywak Napisano 28 Grudnia 2005 Napisano 28 Grudnia 2005 Oczywiscie rozwinales to co powiedzialem, bo caly czas chodzi o singla , bo ludzie jezdzacy z przerzutkami zazwyczaj nie beda chcieli sobie skracac na maksa trojkata .
intermis Napisano 29 Grudnia 2005 Napisano 29 Grudnia 2005 W poziomych hakach jeszcze trzeba ustawiać koło na środu trójkąta w ramie przy zakładaniu koła a w pionowych nie ma tego problemu bo wkładamy koło i ma być na środku (no chyba że jest ósema hehe)
cath Napisano 29 Grudnia 2005 Napisano 29 Grudnia 2005 teoretycznie poziome haki sa sztywniejsze niż pionowe. W MTB podobne stosował Klein (Adroit, Atitiude), oraz Sintesi w modelu X-Wing.Oczywiście takie haki nie mają żanych regulacji, oś wchodzi na styk. (wyglądają jak zwykły hak, ale otwarte do tyłu a nie jak pionowe do dołu)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.