Arekkks Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Witam! Szukam roweru dla siebie. Myślę nad czymś lepszym, żeby wystarczyło na długie lata, przynajmniej rama, bo wiem, że osprzęt będzie się zużywał z biegiem czasu. Zastanawiam się nad kupnem roweru używanego, 1-3 letniego, w przyzwoitym stanie. Opłaca się, czy lepiej za taką cenę coś nowego? Zdecydowanie wolę jeździć po lasach, mniej lub bardziej ubitych ścieżkach - w moich okolicach to Grotniki, Łagiewniki itp. i dojazd do nich ulicami - więc rower MTB. Na razie nie planuję udziału w żadnych wyścigach. Mam ok. 176cm i 75kg, rama 18-19". Wiem, że jeden Pan z Konstantynowa sprowadza rowery używane z Niemiec (mówi, że może sprowadzić taki, żeby mi odpowiadał, o podanych parametrach, cenie). Gdzie, u kogo w okolicach Łodzi można jeszcze szukać rowerów używanych? Pozdrawiam!
rzymo Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Według mnie się opłaca. Wiem, że nie mógłbym sobie pozwolić na nowy rower na podobnych częściach, które mam teraz (musiałbym wydać 2-3x tyle).
Arekkks Napisano 25 Maja 2011 Autor Napisano 25 Maja 2011 Dokładnie tak samo podchodzę do tego Tylko teraz trudniejsza część zadania, znaleźć odpowiedni w dobrym stanie, ale mam nadzieję, że się uda. Na Allegro to ciężko z tym.
arekm5058 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Pewnie, że się opłaca. Żeby mieć taki sam osprzęt jak w używanym rowerze musiałbyś wydać co najmniej 2 razy więcej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.