Robert Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Jeżeli miał ktoś styczność z tymi własnie kaskami, to będe wdzięczny za wszelkie opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Osobiście nie mam takiego, ale jak kupowałem to przymierzałem kilka kasków tej marki. Były one w cenach ok 300-450zl o ile dorbze pamiętam, porządne kaski, siatka aluminiowa przeciw owadom i jak dla mnie to były bardzo wygodne i dobrze leżały tylko nie ta cena dla mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 A jaki masz teraz kask ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 chyba całkeim dobre kaski - hmm jeden model ma więcej dziur niż 5th element met'a... chyba 31 ale mają jak dla mnie jedna wadę (moze mało istotną) - sa potwornie brzydkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Grudnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 mnie jedna wadę (moze mało istotną) - sa potwornie brzydkie O to to właśnie, paskudne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Same kaski świetnie wykonane, pewnie też czacha się nie zagotuje i jak dla mnie jedne z lepszych na rynku ale.... no i tutaj popieram przedmówców jeśli chodzi o estetykę, dla mnie tragedia. No ale gust rzecz indywidualna i wrodzona Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 A jaki masz teraz kask ?? Mam kask włoskiej firmy REM-line, jedyny kask w cenie do 200zł który mi odpowiadał i wyglądem i wygodą, dałem chyba 160zł. Co do estetyki tych kasków to ja nie mam nic, nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Jak dla mnie ich kaski mają ciekawą estetykę, ale wszystko co jest bardzo kontrowersyje wzbudza ciekawość i mi się one cholernie przez to podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 No to skoro sie podobają, dobrze leżą na głowie to nic tylko kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mam zamiar kupić ramę KTMa i do tego kask Shain Garda BK 100-KTM który wygląda tak: http://www.bikershop.pl/shain/kaski/garda_bk_100-ktm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 a nie lepiej coś ze stajni Cratoni?? to sa chyba najlepsze kaski!! http://www.cratoni.com/helmets.php?l=de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Nie no, używanie słowa najlepsze dla jednej z firm jest trochę nadużyciem, nie uważasz? Cratoni to z pewnością jedna z wiodących firm , produkująca twarde berety już szmat czasu i jest faktycznie jedną z wiodących marek. Wg. mnie Shain również zalicza się do czołówki, podobnie jak Giro, Met, Rudy Project (sam mam rudzielca), Lazer czy też Limar. Swoją drogą fajne berety robi też od niedawna Michelin. Wg. mnie dobór kasku powinien być dość indywidualną sprawą, po pierwsze ma pasować - a to tak jak z butami: nie każdemu pasują pod względem kształtu, dopasowania i trzymania (kasku na głowie of kors). Ja też przy kupnie drugiego kasku mierzyłem kilkanaście modeli zanim wybrałem ten jeden jedyny. I służy mi już parę latek bez zarzutu. Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 no dobrze moze źle się swyraziłem - miałem na myśli nie najlepszy lecz wiodacy pasuje?? ale mimo to nie zmienia to faktu ze cratoni robi jedne z najlepszych kasków sam posiadam obecnie lazera ale mam zamiar może za rok może za dwa (czyt. w przyszłości) zminić na cratoni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 no dobrze moze źle się swyraziłem - miałem na myśli nie najlepszy lecz wiodacy pasuje?? ale mimo to nie zmienia to faktu ze cratoni robi jedne z najlepszych kasków Pasuje . Sam się zresztą kiedyś śliniłem na Maniaca który był na co drugiej głowie rowerzysty na fotkach w zachodnich gazetkach. Marketing działa Rafaello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Wg. mnie dobór kasku powinien być dość indywidualną sprawą, po pierwsze ma pasować - a to tak jak z butami: nie każdemu pasują pod względem kształtu, dopasowania i trzymania (kasku na głowie of kors). Ja też przy kupnie drugiego kasku mierzyłem kilkanaście modeli zanim wybrałem ten jeden jedyny. Dokładnie Mierzyłem wszystkie modele Shain'a, idąc do sklepu miałem zamiar kupić Gardę. Niestety nie leżał zbyt dobrze, dla mnie był niewygodny. Najlepiej leżał Scudo, niestety był tylko niebieski; chciałem zamówić czerwony, ale sprzedawcy nie byli tym zainteresowani (a chciałem wpłacić zaliczkę czy nawet pełną kwotę od razu) Kilka dni później kupiłem 5th Elementa i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.