ukaniex Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Mam mufę 73mm i przerzutkę e-type. Podobnież powinienem mieć w tym zestawieniu jedną podkładkę, nie jak obecnie żadnej. Z której strony powinna się znaleźć? Wg poradnika BikeWorld przy 73mm - 1 podkładka z prawej strony. Czy ewentualna podkładka z prawej strony ma być pod czy nad ramieniem e-type? P.S. W sklepie rowerowym powiedziano mi, że 1 z lewej stąd moja wątpliwość. A generalnie to rozchodzi się o to... https://picasaweb.go...feat=directlink
Hetman Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 E-type "zabiera" jedną podkładkę, czyli powinieneś mieć zero. Kolejny raz można się załamać nad fachowością rzekomych fachowców... Co Ci tak stuka?
ukaniex Napisano 24 Maja 2011 Autor Napisano 24 Maja 2011 Jeżdżąc już trochę na 2 kółkach powinienem wiedzieć ale skoro pytam... . W instrukcji shimano również jest wyraźnie by nie stosować podkładek. Co tak stuka... chiba suport. Będę musiał oddać ramę na zabieg frezowania, ot co.
Hetman Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Piłem nie do Ciebie tylko do sklepów/serwisów. Przejrzyj wszystko, stukanie przerażające. Może coś gdzieś zawadza?
ukaniex Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Nie odebrałem tego tak. Rozebrałem dziś po raz kolejny, przejrzałem, nasmarowałem i... nic nie wyszło blada. Pojadę na gwintowanie suportu. Miejmy nadzieję, że to pomoże. Wątpię by coś zawadzało. Stukanie nasila się przy twardszych przełożeniach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.