Krzych1997 Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Witam mam taki problem nie wiem jakie obręcze wybrać w sklepie polecali mi jakieś mofiki czy coś takiego. Aktualnie posiadam obręcze kół Araya GP-710 black/ CNC i mam z nimi pewny problem rower ma około 1 roku a koła już mam rozdupcone nawet jak ostatnio byłem na centrowaniu to mi powiedzieli że już długo na nich nie pojeżdżę bo są mocno uszkodzone (np tak jak by we mnie wjechał samochód) a na tym rowerze nigdy nie miałem takiego wypadku i chciał bym teraz kupić nie drogie przednie i tyle hamulce v-brake i wytrzymałe bo nie chcę co chwile jeździć na centrowanie. Mój rower to Scott aspect 50 obręcze takie jak u góry przejechane około 1,5 k km P.S kumpel ma takie same obręcze i przejechał 5k km i nawet od czasu do czasu skacze na tym rowerku i niema w ogóle centry chyba ja trafiłem na jakieś wadliwe. Proszę o pomoc z góry dziekuje
GRZES82 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Mam obręcze MAVIC XM117, zaliczyłem kilka maratonów i wszystko jest ok. nigdy ich nie centrowałem, a dodam, że ważę ok 80 kg i zjazdach nie hamuję . Używam, ich z hamulcami AVID SD3 i jest wszystko ok.
marky5 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Oczywiście chodziło nie "mofiki"tylko "Mawiki",a dokładnie o firmę Mavic specjalizującą się w produkcji kół wysokiej klasy oraz obręczy. Oczywiście również polecam obręcze tej marki.Przy zakupie zwróć uwagę na to czy ilość otworów zgadza się ze starą obręczą i czy są to obręcze do hamulców typu V-brakee.
Krzych1997 Napisano 25 Maja 2011 Autor Napisano 25 Maja 2011 no spoko a co byście mogli doradzić?? pan 2x up dzieki
GRZES82 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Zależy od tego jaką kwotą dysponujesz, w jakim terenie będą używane itp. Tak jak wspomniałem wcześniej polecam MAVIC XM117, chyba najtańszy model, jednak jeden z lżejszych tej firmy. Mają również wskaźnik pokazujący zużycie bocznych ścianek obręczy co wg. mnie jest bardzo przydatne. Nie wypowiadam się o innych obręczach ponieważ na innych nie jeździłem.
Krzych1997 Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Rowerem jeżdze po górach i dolinach : (trafi sie czasami jakiś mały wyskok albo coś kamienie, trudny teren) a kwota np do 250-300zl za dwa koła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.