RzemieN Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Jak w temacie czy warto w nia inwestowac, byc moze ktos mial z owa obrecza stycznosc cena 65 jak dla mnie to malo na obrecz ;-) Czy konfig typu: Vuelta RODI Excalibur DH 26" + Dt champion +i piasta novatec(?) Czy te kolo nadawalo by sie do dirtu i czy wytrzyma dropy z 2m ?? takie dolne minimum http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Powiem Ci ogolna opinie, ze to jest obrecz dobra, nie spodziewaj sie po niej zadnych rewelacji, jest jeszcze tak, ze jednym wytrzymuja dluzej innym krocej (przy takim samym katowaniu). Kumpel nie dawno kupil 2x26" i skacze dirty lapie niedoloty, dropy na plaskie walil z 1,5 m i na razie na nia nie narzeka . Ja tez sobie kupilem 2 sztuki, ale 24" (zmieniam kolka i na nic lepszego nie mialem kasy) i mam nadzieje, ze sie nie zawiode . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Vuelta RODI Excalibur DH 26" + Dt champion +i piasta novatec(?)Taki sam mam config, tylko że Richmany czarne a nie championy do dt 55kg jezdziec, co w święta przytył do 60kg chciałbym powiedzieć że: Obręcz ma taką cenę i bardzo dobrze. Tak jak powiedzia Kywak ta obręcz u kązdego spisuje się inaczej. Ja wymienię kilka jej plusów i to za co ją cenię: -Wytrzymalość(przy wadze, jak SunRims DoubleTrack), która jest dla mnie wystarczająca. Obręcz znosi 2m dropy na płaskie, z bikerem ok. 70-75kg(nie sprawdzałem, bo ja cięki bolek na razie jestem ). Nie złapała u mnie centry, chodź jezdziłem raz na niej bez powietrza -Cena, bo to co za nią chcą, to dwa razy mniej, niż ja za nią sam bym dał od serca -Ma to samo co DoubleWide, czyli AntySnake'a. Naprawdę jeżdżę na małym ciśnieniu, często mi dobija ona na jakimś kancie, a dopiero miałem jednego Snake'a, jak wwalilem się na jakiś głupi kolec. No ale ma też wadę. Jeżeli obręcz już powie dość, to w bardzo widoczny sposób, tak jak tutaj na fotce: http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=236456 I to bardzo szybko, ale do tego progu jest bardzo mocna. Śmiem ją porównać do obręczy dla mnie(podkreślam, że dla mnie, a nie dla każdego) idealnej, czyli D321(EX729). Tam też jest tak, że do pewnego momentu(dużo, dużo wyższego niz w Vuelcie)jej się nic nie dzieje, jest idealnie prosta, ale jak Maxtal już sie pognie...obręcz do wyrzucenia. Ale ja Polecam ją z całego serca - na niej się nie zawiodłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Kywak ile wazy kumpel bo ja okolo 80 troche zawyzam lepiej miec zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 hmmm, nie wiem, ale 70 kg, to spokojnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 mam to cudenko z przodu piekna biala obrecz z pieknymi czarnymi szprychami z cudowna piasta Grimeca i extra zaista oponka 2,5 Nokian NBX czyni z niej nie wiarygodne polaczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 extra zaistaA po co tak, nie można "bardzo fajna" ? (Wcale nie jestem sztywniak, ale nie ma co rzucać gnojem po polu bez potrzeby) Kupiłem sobie kółku na przód też na tej obręczy - jutro powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 No no ale czy sprawdzi sie na tyle przy "nauce jazdy" (dirt) jakies niedoloty to gwarantowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Sprawdzi sie, ja bym na pewno ja wybral gdybym np mial brac DM 24, bo jak sie bedziesz uczyc to DM i tak bys skatowal a jednak jest swoje drozszy . Marc1n, jestes sztywniak , bo nikt tu gnojem nie rzuca, wejdz i poczytaj topici na forum bikeaction, tam dopiero masz bogate slownictwo i nikt sie nie rzuca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 29 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 A wiesz ze mialem kupowac dm 24 alexa ale i tak bym je rozbił wiec na poczatek warto cos tanszego ;] przynajmniej beda mniejsze straty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 No no i nie będzie to kolejny AlexRims, bo ta Vuelta nie jest aż tak bardzo popularna z drugiej strony ...wiem że jestem sztywniak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Nie jest, bo nie jest pod v-ki, a wiekszosc ludzi skladajacych "budzet rower" chce miec v-ki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MX Napisano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Taki sam mam config, tylko że Richmany czarne a nie championy do dt 55kg jezdziec, co w święta przytył do 60kg chciałbym powiedzieć że: Obręcz ma taką cenę i bardzo dobrze. Tak jak powiedzia Kywak ta obręcz u kązdego spisuje się inaczej. Ja wymienię kilka jej plusów i to za co ją cenię: -Wytrzymalość(przy wadze, jak SunRims DoubleTrack), która jest dla mnie wystarczająca. Obręcz znosi 2m dropy na płaskie, z bikerem ok. 70-75kg(nie sprawdzałem, bo ja cięki bolek na razie jestem ). Nie złapała u mnie centry, chodź jezdziłem raz na niej bez powietrza -Cena, bo to co za nią chcą, to dwa razy mniej, niż ja za nią sam bym dał od serca -Ma to samo co DoubleWide, czyli AntySnake'a. Naprawdę jeżdżę na małym ciśnieniu, często mi dobija ona na jakimś kancie, a dopiero miałem jednego Snake'a, jak wwalilem się na jakiś głupi kolec. No ale ma też wadę. Jeżeli obręcz już powie dość, to w bardzo widoczny sposób, tak jak tutaj na fotce: http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=viewℑ=236456 I to bardzo szybko, ale do tego progu jest bardzo mocna. Śmiem ją porównać do obręczy dla mnie(podkreślam, że dla mnie, a nie dla każdego) idealnej, czyli D321(EX729). Tam też jest tak, że do pewnego momentu(dużo, dużo wyższego niz w Vuelcie)jej się nic nie dzieje, jest idealnie prosta, ale jak Maxtal już sie pognie...obręcz do wyrzucenia. Ale ja Polecam ją z całego serca - na niej się nie zawiodłem cóż za piasta... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 9 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 A co sadzicie o polaczeniu ja ze szprychami DT champion + piasta NOVATEC 2łoz maszynowe 36 otoworow http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80357996 Najbardziej balbym sie o piaste zeby nie zawiodła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ja bym sie bal bardzej o obrecz no chyba ze jezdzisz bez amorka to o cale kolo bym sie martwil ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Piasta ma bardzo mala szanse, zeby nawalic, szczegolnie przednia, bo wiekszosc sily idzie na uginak jednak, wiec predzej on kleknie niz piasta . Ew obrecz padnie, ale to od czesto dobijanai uginaka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 9 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Mam duro 06 wiec nie bedzie wiekszego problemu gorzej z tylem sztywny co polecicie ? tanie i wytrzymale :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 single track ? dm 24 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ogor chodzi o piaste bo obrecze bede miec 2 vuelty plus dt champion kwestia to tylko piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 aaaaaaaa to woodman jest spoko sam bede bral na tyl na przod Grimeca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Novatec na 4 maszynach . Albo Dartmoor na 4 maszynach z 10 mm osia za 179 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.