kacper1972 Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Hej forumowiecze Mam dla córki rowerek ma swoje lata - ma też kilka rdzawych plamek, chcę go poczyścić. Co robicie w przypadku usuwania rdzy z trudno dostępnych miejsc jak spawy i tp, Próbuję ręcznie ale znalazłem coś takiego włóknina na trzpieniu, testował ktoś coś takiego, kupiłbym ze trzy sztuki, zakąładam na wiertarkę i poszedł, ale czy to nie jakieś badziewie? PZ Jarek
Mod Team michuuu Napisano 24 Maja 2011 Mod Team Napisano 24 Maja 2011 Jak za mocna dociśniesz to będzie wgłębienie. Proponuje szczotkę drucianą ręczną albo na trzpieniu do wiertarki. Po zabiegach malowanie?
p3m0 Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Jest pare opcji : 1.Kupujesz mleczko do mycia np z biedronki ' TIM LEMON ' oraz gąbkę i wyczyścisz bez problemu . 2.Papier ścierny ( nie za gruby ) i jazda 3.Oddanie ramy do piskowania , co się wiąże później z lakierowaniem ( najlepiej proszkowym - raczej najlepsza opcja )
Arxas Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Trzecia opcja przedstawiona przez p3m0 jest chyba najlepszym rozwiązaniem, no ale z kolei najdroższym (piaskowanie i lakierowanie to koszt około 150 zł, oczywiście zależnie od danej lakierni). Zakładam, że rama jest stalowa, więc nie trzeba się bawić w szkiełkowanie (coś jak piaskowanie, tylko że szklanymi kulkami), dedykowane dla elementów aluminiowych. Dwie ramy w ten sposób mam pomalowane i do jakości i wytrzymałości powłoki nie ma się co przyczepić. Poza tym córa będzie mogła sobie sama kolor wybrać
p3m0 Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 150 zł to chyba lekka przesada . Trzeba pamiętać żeby zabezpieczyć gwinty wybić stery ( przy okazji można oddać też koła i będzie taki kolorowy )
Arxas Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 150 zł to chyba lekka przesada . Trzeba pamiętać żeby zabezpieczyć gwinty wybić stery ( przy okazji można oddać też koła i będzie taki kolorowy ) Kiedy miałem zamiar malować ramę pytałem się w kilku różnych lakierniach we Wrocławiu i taniej nie udało się tego zrobić.
Hetman Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Jeśli nie chcesz, żeby lakier zaczął schodzić po tygodniu to niestety trzeba płacić. No i ze 2-3warstwy bezbarwnego muszą a nie sam kolor...
norbert88 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 jak wyczyścić rdzę z kierownicy, jaki jest najbardziej suteczny sposób?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.